04:09:52 05.06.2020
 
Stiri

SONDAJ // Majoritatea cetățenilor NU mai au resurse pentru a face față situației, iar MSMPS l-a depășit pe Dodon la capitolul încrederii în gestionarea situației privind pandemia COVID-19

Social 09.04.2020 15:01 Vizualizări1104 Autor: Ziarul National
SONDAJ // Majoritatea cetățenilor NU mai au resurse pentru a face față situației, iar MSMPS l-a depășit pe Dodon la capitolul încrederii în gestionarea situației privind pandemia COVID-19


Marea majorităte a cetățenilor R. Moldova face cu greu față crizei provocate de COVID - 19, în situația în care stau în izolare și epuizează cu repeziciune economiile acumulate anterior. Cel puțin, așa arată un sondaj realizat de IMAS în perioada 31 martie - 8 aprilie curent, pe un eșantion de 1 020 de respondenți.

Astfel, 81% dintre cei intervievați spun că se descurcă foarte greu și abia le ajung bani pentru mancare și strictul necesar. Doar 16 la sută dintre cei chestionați spun că mai au economii și venituri pentru a face față pandemiei.Totodată, 84% dintre respondenți afirmă că au dificultăți cu plata serviciilor comunale, în condițiile în care de câteva săptămâni este paralizată orice activitate economică, iar oamenii sunt îndemnați să stea acasă pentru a nu răspândi virusul.
Autorii sondajului scot în evidență faptul că cetățenii R. Moldova ar fi foarte mulțumiți de acțiunile întreprinse de actuala guvernare în gestionarea crizei.

Astfel, 42% dintre cei chestionați spun că autoritățile de la Chișinău au acționat mai eficient decât responsabilii din alte state. Doar 18% dintre respondenți au spus că s-a acționat mai rău ca în alte state.


Tot la acest capitol, 59% dintre cei 1 020 de respondenți cred că autoritățile au luat măsuri potrivite pentru a gestiona criza provocată de pandemie.

Participanții la sondaj au mai fost întrebați câte încredere sau neîncredere au în activitatea instituțiilor implicate direct în gestionarea situației privind controlul coronavirusului în R. Moldova, iar pe prima poziție este trecută Președinția. Cu toate acestea, respondenții au mai multă încredere în Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale decât în Președinție.De asemenea, participanții la sondaj au fost întrebați dacă acceptă implicarea președintelui Igor Dodon în coordonarea acțiunilor, deși Guvernul e vioara numărul unu în gestionarea crizei. Astfel, sondajul arată că 74% dintre respondenți cred că e un lucru bun că Igor Dodon participă activ în coordonarea crizei.Cercetarea sociologică mai arată că PSRM a venit cu cele mai bune propuneri pentru cetățenii aflați în situație de criză, iar PAS și PD se clasează pe locul doi.De menționat că sondajul realizat de IMAS are o marjă de eroare de 3,1%.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

vasile 09.04.2020 16:18

Ce magar a actionat in acest sondsj? Probabil ca in momentul cand chicu venise inincinta parlamentului fara majoritatea bolsevicilor

Napoleon 09.04.2020 18:28

BUNA!!! Aveți nevoie de asistență financiară? O mulțime de oameni sunt acolo în căutare de ajutor financiar, dar nu știu cum să facă asta. Știți că puteți solicita un împrumut și puteți obține un împrumut în mai puțin de 24 de ore pentru a vă rezolva situația financiară? o mulțime de oameni consideră că este atât de dificil să obțină un împrumut de la băncile lor locale sau de la alte instituții financiare datorită ratei dobânzii ridicate, garanțiilor insuficiente, raportului datoriei / veniturilor, scorului creditului scăzut sau din alte motive. Nu mai așteptați în jur! La NoviCap, oferim soluții de finanțare. Oferim tot felul de împrumuturi, oferim opțiuni de împrumut flexibile și multiple, inclusiv împrumuturi garantate și negarantate, împrumuturi pe termen lung și pe termen scurt, adaptate nevoilor dvs. financiare. Pentru întrebări - Trimiteți un e-mail la (novicapfinancialservices@gmail.com sau WhatsApp prin: +31642117819) ne străduim să facem împrumuturile ușoare, convenabile și accesibile. Serviciul nostru este foarte rapid, de încredere și de încredere și puteți împrumuta până la 20 de milioane de euro la o dobândă subvenționată de 2,5% pe an. Suntem compania potrivită de a contacta atunci când aveți nevoie urgentă de împrumut. Puteți solicita un împrumut oricând și oriunde, la propriul loc convenabil, folosind telefonul sau laptopul, tot ce trebuie să faceți este să ne contactați prin intermediul Email: (novicapfinancialservices@gmail.com) OR Scrie-ne pe WhatsApp prin: +31642117819. Suntem întotdeauna încântați să oferim sprijin financiar. Oferim servicii de împrumut de 24 de ore la nivel mondial.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2020 11:37 Ziarul National DOC // După ce s-au „odihnit” în peri...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md