17:44:08 15.11.2018
 
Stiri

Socialiștii, ATAC virulent la adresa opoziției proeuropene și a guvernării: „Ei de pe acum deja îşi transmit reciproc semnale explicite despre disponibilitatea de a se reuni”

Alegeri 2018 05.09.2018 13:03 Vizualizări1038 Autor: Ziarul National
Socialiștii, ATAC virulent la adresa opoziției proeuropene și a guvernării: „Ei de pe acum deja îşi transmit reciproc semnale explicite despre disponibilitatea de a se reuni”

Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor din R. Moldova a adoptat astăzi o rezoluție prin care atacă atât guvernarea, cât și partidele proeuropene de opoziție. Socialiștii afirmă că partidele aflate acum la guvernare și opoziția proeuropeană ar fi disponibile să-și reunească forțele după alegerile parlamentare.

„Evenimentele deprimante la care am fost martori în ziua aniversării a 27-a a Independenţei Moldovei, în PMAN, sunt rezultatul celor 9 ani de guvernare a aşa-numitelor partide proeuropene. Toată răspunderea pentru criza economică persistentă, pentru furtul miliardului, pentru sărăcirea populaţiei, pentru creşterea şomajului şi emigrarea în masă, suprimarea încrederii faţă de Moldova din partea partenerilor străini din Vest şi din Est o poartă cei care în ultimii 9 ani controlează Parlamentul şi Guvernul din Moldova, au fost parte a acestor guverne, au condus ministere şi instituţii publice, au finanțat și a au sprijinit așa-zisele partide proeuropene”, se arată în rezoluția socialiștilor.

Potrivit PSRM, contradicțiile dintre guvernare și opoziția proeuropeană ar purta „un caracter absolut artificial”.

„PD şi PLDM nu au avut contradicţii când au făcut împreună parte din cinci alianţe proeuropene. Ei nu au avut contradicţii atunci când au impus Acordul de asociere cu UE. Şi regimul de guvernământ, şi coaliţia proeuropeană sunt două pârghii în mâinile acelorași curatori din afara ţării. Întreaga lor forfotă politică nu este altceva decât o târguială cu scopul de a se vinde reciproc în procesul de repartizare a portofoliilor în noua coaliţie proeuropeană, în cazul în care forţele de dreapta iarăşi vor fi în majoritate în noul Parlament. Ei de pe acum deja îşi transmit reciproc semnale explicite despre disponibilitatea de a se reuni împotriva poporului”, se mai spune în Rezoluția PSRM.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!


Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.11.2018 13:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

12.11.2018 09:18 Nicolae Negru O altă perspectivă asupra furtului mi...

11.11.2018 15:40 Ziarul National Gheorghe Erizanu // Cetățeanul Băsescu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md