07:29:02 01.04.2020
 
Stiri

Slusari explică de ce este IMPOSIBILĂ o alianță cu PD: „Ultimele remanieri de cadre, desemnarea altor vicepreședinți, reprezintă un REGRES”

Politică 17.02.2020 17:28 Vizualizări1013 Autor: Ziarul National
Slusari explică de ce este IMPOSIBILĂ o alianță cu PD: „Ultimele remanieri de cadre, desemnarea altor vicepreședinți, reprezintă un REGRES”


Vicepreședintele Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA), Alexandru Slusari, spune că o eventuală alianță cu Partidul Democrat (PD) este imposibilă, deoarece „în PD ar mai fi persoane servile președintelui Igor Dodon”.

„Cât este de posibilă o asemenea coaliție, în situația în care noi nu vedem progres în PD?! Ultimele modificări, remanieri de cadre, de sâmbătă, cu desemnarea altor vicepreședinți, în opinia mea personală sunt un regres. Acolo vedem persoane toxice din anturajul lui Plahotniuc, al actualului președinte Dodon… Din punctul meu de vedere, cea mai mare problemă a PD este, pe moment, PD. Alianța cu un partid care nu s-a curățat și care rămâne pe poziții vechi, fără progres, nu o văd posibilă. Dar asta nu înseamnă că nu putem colabora în Parlament pe anumite proiecte”, a declarat Slusari.

Citește și: Andrian Candu s-a dezlănţuit la şedinţa Consiliului Politic Naţional al PD: „Am făcut mereu ALIANŢE cu partide de dreapta, prooccidentale... Aranjamentele tacite compromit partidul și dezamăgesc oamenii"

Cât privește pactul de neagresiune propus, săptămâna trecută, de PAS, Slusari spune că nu înțelege contextul în care a fost înaintată această inițiativă. Mai mult, acesta susține că PPDA va aștepta, pentru început, un răspuns din partea PAS cu privire la inițierea unor discuții pe subiectul desemnării unui candidat comun al forțelor proeuropene pentru alegerile prezidențiale din toamnă.

„Vrem să înțelegem definitiv și corect intențiile colegilor noștri. PPDA a venit cu ideea unui candidat unic apartinic. Pentru asta nu este nevoie de un pact de neagresiune. Trebuie doar de răspuns: da sau nu, agreați ideea sau nu agreați; sunteți gata ca toate partidele, 5-6, câte sunt de centru-dreapta, să ne așezăm, cu societatea civilă, fără presă, și să discutăm acest subiect, să vociferăm niște nume. Am venit cu această idee. În schimb, din presă aflăm despre pactul de neagresiune. Eu cum să înțeleg acest lucru? Asta înseamnă că, indirect, nouă ni s-a răspuns că ideea voastră nu e agreată”, a precizat deputatul.

Vicepreședintele Parlamentului mai spune că PPDA planifică să clarifice aceste aspecte în săptămâna ce urmează. „Dacă ideea nu se agreează și pactul de neagresiune este o metodă diplomatică de a refuza, atunci vom lua act și vom analiza situația. După asta vedem ce facem. Vii cu o propunere, nu primești nici „da”, nici „nu”, dar, în schimb, primești o altă propunere, din altă zonă, din altă operă”, a conchis Alexandru Slusari.

Acum o săptămână, PAS a propus semnarea unui pact de neagresiune, care poate fi subscris de reprezentanții a cinci formațiuni. Deputatul PAS, Igor Grosu, spunea că documentul este necesar pentru a evita „atacurile reciproce și pentru a canaliza eforturile spre a-l împiedica pe Igor Dodon în așa-numita „operă” a lui de a pune mâna pe toate instituțiile statului”.

Deschide.md

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.03.2020 10:00 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională (2)

27.03.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională sau...

23.03.2020 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // La plecarea lui Petr...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md