03:30:44 18.08.2018
 
Stiri

Siguranța alimentară și în trafic a oamenilor, dar și numărul mare al VICTIMELOR de pe urma intoxicațiilor cu monoxid de carbon, principale subiecte abordate de PD în ședința săptămânală

Social 13.02.2018 13:20 Vizualizări754 Autor: Ziarul National
Siguranța alimentară și în trafic a oamenilor, dar și numărul mare al VICTIMELOR de pe urma intoxicațiilor cu monoxid de carbon, principale subiecte abordate de PD în ședința săptămânală privesc.eu

Siguranța în trafic, calitatea drumurilor, numărul mare de victime ale intoxicațiilor cu monoxid de carbon, dar și siguranța alimentară a populației au fost câteva dintre subiectele abordate în cadrul ședinței săptămânale a Partidului Democrat (PD), condus de Vlad Plahotniuc.

Soluțiile pentru a remedia situația din aceste domenii au fost anunțate astăzi de Vlad Plahotniuc, după ședința partidului.

Astfel, liderul PD a declarat că familiile social-vulnerabile vor primi gratuit, din partea statului, detectoare de monoxid de carbon. Anunțul vine în condițiile unei statistici îngrijorătoare privind decesul unor persoane din cauza unor defecțiuni apărute la sobele defecte. De asemenea, urmează să fie lansate campanii de conștientizare a acestui pericol și a măsurilor care trebuie luate pentru a preveni astfel de tragedii.

De asemenea, tot la ședința PD, a fost discutat modul în care sunt gestionate cazurile privind violența în familie, în special despre modul în care victimelor acestui fenomen li se acordă condițiile necesare de intimitate și protecție în momentul în care ele denunță astfel de abuzuri.

„Cunosc din experiența Fundației Edelweiss cât de important este să le oferi un loc în care ele să se simtă protejate și ajutate. S-a făcut un pas important atunci când, la nivelul fiecărui inspectorat raional de poliție, s-au amenajat încăperi speciale pentru minori. Este necesar să facem asemenea încăperi speciale și pentru persoanele care au devenit victime ale violenței. Ministerul Afacerilor Interne și-a luat angajamentul să analizeze acest subiect și să vină cu soluții pentru rezolvarea acestei probleme”, a punctat Plahotniuc.

Un alt subiect la care s-a referit democratul e legat de siguranța în trafic. „S-au făcut acțiuni importante în privința combaterii consumului de alcool la volan, însă, problemele legate de siguranța în trafic rămân încă la un nivel ridicat. În această privință, am ajuns la concluzia că este necesară o radiografie a zonelor în care se produc cele mai multe accidente și o colaborare între instituții pentru securizarea acestor tronsoane și, la fel, o analiză amplă a modului în care au fost eliberate permisele de conducere celor, care produc accidente în traficul rutier”, a spus sursa citată.

Un alt subiect la care s-a referit Plahotniuc privește securitatea în domeniul alimentar, mai ales după scandalul produselor lactate, care de fapt nu ar conține lapte.

„Este una dintre problemele care îi preocupă pe cetățeni și care trebuie abordată mai activ de instituțiile statului. Am văzut tot felul de rapoarte prezentate de ANSA și alte instituții, care arată că se fac acțiuni. Cu toate acestea, problema persistă. Dincolo de statistici este important ca oamenii să găsească în magazine produse calitative, valabile și păstrate corespunzător. Am solicitat colegilor din Guvern să elaboreze un plan de acțiuni care să ducă la creșterea securității alimentare. În paralel, vom analiza și cadrul legislativ în domeniu, să vedem dacă putem să-l îmbunătățim”, a conchis liderul PD.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Dragos 13.02.2018 13:50

Il scarpina in cur alegerile libertine! Vai, interlopule violent, nicicand om. Satrap plin de tristete si rege de nimic, obsedat de aberatii geni(t)ale si de circarie. Si de ce a iesit in arena? E dresor de animale exotice care sarbatoreste anticipat suucesul pe care il vor obtine fraudulos la alegerile din toamna. Trasatura cea mai frapanta a satrapului dresor e ca isi da capul bostera jos de pe umeri si se plimba cu el sub brat in jurul arenei. Lumea il aplauda. E marea atractie a zilei. Dupa asta, maniaco-deresivul se va retage in tenebre, dar va continua sa opereze, mutand centrul de greutate pe taramul politicii nationaliste. La G-Bordel-C fierbe cazanul! Complotul bubei este pregatit cu multa meticulozitate. Iar in randul complotistilor, de-a dreapta va sta PUN-Guta traiana, iar de-a stanga, banda SORicaneasca. Succesul conspiratiei va depinde de toti oamenii de paie, de toti politicienii de balta, pe care Plahoit ii va manevra dupa bunul sau plac. Se vor gasi destui descreierati care sa-l sustina pe acest paria care merita tot dispretul si toata ura.

Cornel 13.02.2018 14:27

Serioase probleme atinge PD-ul, întradevăr prea multe decese în urma accidentelor rutiere și prea multe cazuri de intoxicații alimentare, mai ales în grădinițe, școli, etc.... trebuie de împins oleacă din urmă pe ăștia de la ANSA ori cine mai umblă cu controalele la noi !

Andrei 13.02.2018 17:15

Consider că trebuie luate măsuri cît mai urgent, chiar dacă este în detrimentul unor agenți economici, totuși sănătatea cetățenilor trebuie pusă mai presus de toate.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.08.2018 09:16 Ziarul National O vacanță antiprotest sau de ce Plaho...

13.08.2018 09:30 Nicolae Negru Împotriva tragediilor anacronice

10.08.2018 09:27 Nicolae Negru Oligarho-unioniștii, oligarho-europen...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md