Sfatul medicilor. Cei care suferiți de această boală, nu mâncați căpşuni


Deși sunt izvor de sănătate şi sunt recomandate în diverse diete, căpşunele pot fi şi periculoase pentru anumite persoane.
Cei care suferă de diabet nu trebuie să consume mai mult de 300 grame /zi, iarpersoanele care au alergii sau urticarie (mai ales copiii mici) au nevoie de acordul medicului specialist.
Deşi frunzele şi rădăcina de căpşun sunt indicate în tratamentul pietrelor la rinichi, consumate în cantităţi mari, ele pot agrava această problemă.
Cu o istorie de peste 2.200 de ani, căpşunii s-au găsit încă din cele mai vechi timpuri atât pe continentul european, cât şi pe cel american. Aceste plante au fost descoperite în mod oficial în Virginia, de către primii exploratori, în 1588.
Cu efect antibiotic, bactericid, antiinflamator, tonic, nutritiv, reminalizant, alcalinizant al sângelui şi de reducere a colesterolului, căpşunul este una dintre plantele cele mai cultivate şi folosite în scop terapeutic.
Dintre beneficiile capsunelor se pot mentiona: întărirea sistemului imunitar, menținerea unei vederi sănătoase, protejarea organismului de cancer, menținerea elasticității pielii (întârziind apariția ridurilor).









































































