16:13:48 25.02.2024
Stiri

Serafim Urecheanu comentează acuzația potrivit căreia i-ar fi vândut lui Plahotniuc, în 2009, funcția de procuror general contra sumei de două MILIOANE de euro: „Mi-e greață de Filat. Unde-i astăzi Platon sau celălalt degenerat, Untilă?”

Politică 15.07.2019 16:15 Vizualizări5639 Autor: Ziarul National
Serafim Urecheanu comentează acuzația potrivit căreia i-ar fi vândut lui Plahotniuc, în 2009, funcția de procuror general contra sumei de două MILIOANE de euro: „Mi-e greață de Filat. Unde-i astăzi Platon sau celălalt degenerat, Untilă?”


Zvonurile potrivit cărora fostul lider al Alianței „Moldova Noastră”, Serafim Urecheanu, i-ar fi vândut lui Vlad Plahotniuc, în anul 2009, după crearea Alianței pentru Integrare Europeană 1, funcția de procuror general revin în atenția publică.

De această dată, fostul premier Vlad Filat, acuză că Urecheanu ar fi primit 2 000 000 de euro pentru că i-a cedat funcția de procuror general lui Plahotniuc, deși instituția îi revenise, după partajările politice, Alianței „Moldova Noastră”.

„În anul 2009, chinuiam crearea Alianței pentru Integrare Europeană 1. Înainte de prima ședință a Parlamentului, cu o seară înainte, la mine acasă au fost Veaceslav Untilă cu Veaceslav Platon. Eu nu știam că vine Platon. Dl Untilă m-a telefonat, a spus că vrea să vorbească, este ceva urgent. I-am spus că sunt acasă, era după 11.00 noaptea. Când a intrat, l-am văzut deja și pe deputatul Veaceslav Platon. Mesajul a fost unul foarte direct: că s-a decis vânzarea funcției de procuror general contra sumei de 2 000 000 de euro. Candidatura va fi din partea lui Urecheanu, dar de fapt este a lui Plahotniuc – Valeriu Zubco, cumnatul unui administrator al businessurilor lui Plahotniuc, care acum este președinte al raionului Ialoveni, Ghenadie Sajin. Untilă și Platon au încercat să împiedice această numire. După întâlnirea cu ei, am avut o discuție cu Ambasadorul american, noi discutam deseori și la ore foarte târzii sau foarte devreme, i-am expus situația. Dânsul a spus: este grav, dar până la urmă este decizia voastră”, a dezvăluit Filat într-un interviu, acordat din Penitenciarul nr. 13.

Solicitat de Ziarul NAȚIONAL să comenteze aceste dezvăluiri, Serafim Urecheanu ne-a spus că se află acum peste hotare, în trafic, și nu poate spune prea multe.

„Sunt prostii, aberații, dar măcar am aflat cine le răspândește - Filat. Mi-e jale și mi-i greață de el. Unde este astăzi Platon, dar și celălalt degenerat (Untilă - n.r.)? O să revin și o să vă spun mai multe”, ne-a promis Urecheanu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md