00:34:06 21.08.2019
 
Stiri

Șeful Poliției de Frontieră s-a întâlnit cu directorul FBI și cu cel al Biroului Național Principal INTERPOL

Social 14.09.2018 14:40 Vizualizări892 Autor: Ziarul National
Șeful Poliției de Frontieră s-a întâlnit cu directorul FBI și cu cel al Biroului Național Principal INTERPOL

Șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, a avut întrevederi la Washington D.C., SUA, cu directorul Biroului Federal de Investigații SUA (FBI), Christopher A. Wray, directorul Biroului Național Principal INTERPOL, Wayne Salzgaber, și cu asistentul adjunct al Secretarului de Stat pentru Afaceri Internaționale în domeniul aplicării legii și combaterii traficului de droguri, Brooke Darby.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției de Frontieră, agenda vizitei de lucru a lui Lecari a inclus o serie de discuții privind prioritățile de cooperare bilaterală pe dimensiunea de securitate și combatere a criminalității transfrontaliere.

„Interlocutorii au salutat succesele și beneficiile reciproc avantajoase, înregistrate în urma multiplelor proiecte derulate în parteneriat cu instituţiile şi agenţiile de aplicare a legii din SUA, în special suportul consistent oferit Poliției din R. Moldova și nu doar, pe domeniul pregătirii profesionale”, se spune în comunicat.

De asemenea, Fredolin Lecari a participat, alături de Ambasadorul R. Moldova în SUA, Cristina Balan, la ceremonia de absolvire a cursului de leadership al Academiei Naționale FBI SUA (FBI NA) de către președinta Asociației Femeilor din Poliție, Cristina Schimbov. Este prima femeie din cadrul Poliției R. Moldova care a fost acceptată la cursurile FBI, alături de alți 200 de angajați ai serviciilor polițienești din 25 de țări.

De menționat că Fredolin Lecari se numără printre primii absolvenți ai Academiei Naționale FBI din SUA, cu finisarea cursului în anul 2015.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md