15:14:00 29.02.2020
 
Stiri

Șeful Misiunii OSCE în R. Moldova explică de ce la Bratislava nu a fost adoptat niciun protocol: „Negocieri dificile”

Politică 10.10.2019 19:30 Vizualizări1336 Autor: Ziarul National
Șeful Misiunii OSCE în R. Moldova explică de ce la Bratislava nu a fost adoptat niciun protocol: „Negocieri dificile”


Negocierile de două zile desfășurate în cadrul Conferinței Permanente pe probleme politice în cadrul procesului de negociere pentru reglementarea transnistreană în formatul „5+2” s-au încheiat astăzi, iar părțile, mediatorii și observatorii nu au reușit să convină asupra unui nou protocol.

„Negocierile de la Bratislava, care au avut loc pe 9 și 10 octombrie, au fost constructive, deși uneori dificile. Părțile au analizat status quo-ul pachetului „Berlin- Plus” și au discutat despre noi domenii prioritare de consolidare a încrederii. Părțile au fost foarte aproape de a adopta un protocol. Negocierile vor continua în următoarele zile în vederea elaborării unei versiuni finale a protocolului de la Bratislava”, a declarat șeful Misiunii OSCE în R. Moldova, Claus Neukirch.

În urma reuniunii de la Bratislava, președintele în exercițiu al OSCE, ministrul Afacerilor Externe și Europene al Slovaciei, Miroslav Lajčák, a lansat apel la întregul format „5+2”, în special la R. Moldova și Transnistria, pentru a face „tot posibilul de a găsi un compromis cu privire la protocol, care va fi reciproc acceptabil, pragmatic și va permite părților să lucreze în beneficiul oamenilor de pe ambele maluri ale râului Nistru”.

CITIȚI și Negocierile în formatul „5+2”: Mediatorii și observatorii au apreciat, la Bratislava, progresele în implementarea pachetului „Berlin plus” care vizează problema transnistreană

„Scopul negocierilor în formatul „5+2” este de a elabora principiile unei reglementări cuprinzătoare bazate pe suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova în cadrul frontierelor sale recunoscute pe plan internațional, cu statut special pentru Transnistria în cadrul Moldovei, așa cum este reconfirmat anual în declarațiile Consiliului Ministerial de toate cele 57 de state participante”, cităm din comunocatul OSCE.

Menționăm că din formatul „5+2” fac parte R. Moldova, Transnistria, OSCE, Federația Rusă, Ucraina, Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


vasile 10.10.2019 22:06

Cotropitorii sa-si scoata cainii inarmati din Moldova si sa nu latre asa de iritati si osanditipentru neamul romanesc! Mai mult ca fac vrajba pe toate republicele excotropite!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.02.2020 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Dodon se arunc...

24.02.2020 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // 100 de zile cu Guver...

21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md