08:52:09 16.10.2019
 
Stiri

Negocierile în formatul „5+2”: Mediatorii și observatorii au apreciat, la Bratislava, progresele în implementarea pachetului „Berlin plus” care vizează problema transnistreană

Politică 10.10.2019 17:33 Vizualizări796 Autor: Ziarul National
Negocierile în formatul „5+2”: Mediatorii și observatorii au apreciat, la Bratislava, progresele în implementarea pachetului „Berlin plus” care vizează problema transnistreană

Mediatorii și observatorii din formatul de negocieri „5+2” au apreciat progresele marcate în procesul de implementare a pașilor incluși în pachetul „Berlin plus” care vizează diferendul transnistrean.

Potrivit unui comunicat al Biroului Politici de Reintegrare de la Chișinău, în cadrul Conferinței permanente pe probleme politice în procesul de reglementare transnistreană, desfășurată sub egida Președinției Slovaciei în OSCE în perioada 8 - 10 octombrie curent la Bratislava, participanții au examinat nivelul de implementare a înțelegerilor reflectate în așa-numitul pachet „Berlin plus”, acțiunile întreprinse și cele ce urmează a fi continuate ulterior, dinamica interacțiunii în platformele de dialog privind reglementarea transnistreană, dar și potențiale inițiative noi ce pot fi promovate.

Participanții la eveniment au accentuat necesitatea angajării politice pentru identificarea și punerea în aplicare a unor rezultate concrete și îndreptățirii așteptărilor din partea locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului, au salutat reluarea contactelor directe dintre negociatorii politici din partea Chișinăului și Tiraspolului și au încurajat părțile să determine o listă de inițiative prioritare și să intensifice activitatea grupurilor de lucru sectoriale.

Șeful Biroului Politici de Reintegrare de la Chișinău, Vasili Șova, a insistat pe elaborarea și agrearea parametrilor finali ai modelului de reglementare a conflictului transnistrean, arată aceeași sursă

Dialogul actorilor formatului de negocieri „5+2” va continua pe platforma conferinței bavareze pentru promovarea măsurilor de consolidare a încrederii, planificată să se desfășoare pe parcursul lunii noiembrie curent.

Menționăm că reprezentantul Federației Ruse la procesul de negocieri de la Bratislava, Serghei Gubarev, a anunțat că la Conferința de la Bratislava nu s-a ajuns la vreun consens în ceea ce privește rezolvarea conflictului transnistrean.

„Participanții la întrunirea de la Bratislava au hotărât să „oprească ceasul”. Aceasta înseamnă că întâlnirea nu s-a încheiat și va continua într-un viitor apropiat, atunci când vor fi coordonate data și locul. Cauza este foarte simplă - părțile nu au reușit să ajungă la un compromis pe marginea problemelor discutate”, a declarat Gubarev pentru tass.ru.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.10.2019 09:03 Nicolae Negru Chișinău, capitala Europei de la Lisa...

11.10.2019 08:59 Nicolae Negru Cine îl va salva pe Plahotniuc?

07.10.2019 09:23 Nicolae Negru Într-o căsătorie de interes, Dodon și...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că are șanse să câștige funcția de primar general al Chișinăului la alegerile locale din octombrie 2019?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md