21:06:56 16.01.2022
Stiri

VIDEO // Șeful diplomației de la Chișinău a atenționat OSCE vizavi de situația ALARMANTĂ privind drepturile omului în Trananistria, în special la școlile cu predare în limba română din stânga Nistrului

Actualitate 03.12.2021 13:35 Vizualizări1134 Autor: Ziarul National
VIDEO // Șeful diplomației de la Chișinău a atenționat OSCE vizavi de situația ALARMANTĂ privind drepturile omului în Trananistria, în special la școlile cu predare în limba română din stânga Nistrului


Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a exprimat la Stockholm, în cadrul celui de-al 28-lea Consiliu Ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), îngrijorarea față de situația alarmantă a drepturilor omului și libertăților fundamentale în regiunea transnistreană.

În discursul său ținut la eveniment, oficialul de la Chișinău a chemat comunitatea OSCE, în particular mediatorii şi observatorii din formatul 5+2, să-şi consolideze eforturile în scopul asigurării protecției drepturilor omului în regiunea transnistreană, acordând atenția necesară situației școlilor cu predare în limba română din regiunea transnistreană.

Ministrul Nicu Popescu a reiterat poziția R. Moldova privind necesitatea retragerii complete a stocurilor de muniții și trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova în conformitate cu principiile dreptului internațional și prevederile constituționale ale Republicii Moldova.

„Am accentuat determinarea autorităților de a continua eforturile în vederea identificării soluției cuprinzătoare a conflictului în baza respectării suveranității, integrității teritoriale în cadrul frontierelor recunoscute la nivel internațional. Am apreciat reconfirmarea în declarația ministerială a OSCE cu privire la negocierile în formatul 5+2 a elementelor centrale ale procesului de reglementare, fapt care confirmă existența unui consens internațional cu privire la parametrii de soluționare a conflictului transnistrean”, a spus vicepremierul Nicu Popescu.

În marja reuniunii Consiliului ministerial al OSCE, șeful diplomației de la Chișinău a avut o serie de întrevederi cu omologii din România, Statele Unite ale Americii, Suedia, Norvegia, Danemarca, Polonia, Irlanda, Ucraina, Austria, Estonia, Georgia, Azerbaidjan și Republica Kârgâză.

Menșionăm că, în cadrul reuniunii, miniștrii de Externe din 57 de state participante au discutat evoluțiile în domeniul securității care au avut loc anul curent în arealul OSCE, precum şi chestiuni de actualitate de pe agenda Organizației.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Răbdare și discernământ

10.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre „dezvăluiri” ...

07.01.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // A conspirat Tokaev c...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
De ce credeți că s-au scumpit gazele naturale livrate R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md