01:50:50 24.01.2018
Stiri

Krasnoselski: Pentru ca autoritățile de la Chișinău să discute cu Tiraspolul, trebuie mai întâi să MODIFICE Constituția R. Moldova, inclusiv legislația cu privire la limba română

Politică 11.09.2017 15:00 Vizualizări3295 Autor: Ziarul National
Krasnoselski: Pentru ca autoritățile de la Chișinău să discute cu Tiraspolul, trebuie mai întâi să MODIFICE Constituția R. Moldova, inclusiv legislația cu privire la limba română Novostipmr

R. Moldova nu ar fi gata pentru un dialog politic cu Tiraspolul, crede liderul separatist al Transnistriei, Vadim Krasnoselski.

„Pentru ca voi (politicienii de la Chișinău - n.r.) să fiți pregătiți pentru un dialog politic, trebuie să vă schimbați Constituția, legile să le schimbați, să recunoașteți rusa și ucraineana drept limbi de stat, la același nivel cu limba română”, a declarat Krasnoselski în cadrul unei emisiuni recente de la un post local de televiziune, citat de novostipmr.com.

Krasnoselski le-a cerut politicienilor de la Chișinău să renunțe „la sloganuri puternice”, cum ar fi cel privind reintegrarea R. Moldova, și să se angajeze în „proiecte reale” de care depinde viața oamenilor obișnuiți.


„E vorba de proiecte economice, umanitare, culturale. Suntem gata să cooperăm cu Moldova, Ucraina și cu alte state. Și poate că punerea în aplicare a acestor proiecte ne va permite să șlefuim unele relații. Dar ei nu ne aud”, a mai spus liderul separatist, acuzând Chișinăul că ar vrea să vadă Transnistria „la pământ” din punct de vedere economic.

Krasnoselski s-a mai plâns în aceeași emisiune că Transnistria ar fi făcut, în ultimele luni, „cinci pași” în întâmpinarea R. Moldova în diverse domenii, iar drept rezultat au apărut posturile comune moldo-ucrainene pe segmentul transnistrean al frontierei, Curtea Constituțională de la Chișinău a recunoscut teritoriul Transnistriei ca fiind ocupat de trupe militare rusești, iar acum se cere retragerea acestora de pe teritoriul R. Moldova.

Liderul separatist a mai anunțat că Transnistria se va adresa la ONU cu solicitarea ca regiunea să obțină „statut de observator” la această organizație.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Solomon 11.09.2017 15:30

Tiraspolul vrea să repună pe rol din nou falsa cartă lingvistică. Dacă ar verifica cineva de la ONU câte limbi sunt utilizate în administratia tirapoleană, se va constata că este aplicată doar ...limba rusă pe când de la Chişinău se cer trei . E salutabil faptul că V Krasnoselski recunoaţte glotonimul ,,limba română,,, ceea ce nu-i place chisinăuianului om politic si de partid I Dodon. Dar de ce site-ul agentiei Novosti Pridnistrovia este folosita doar o singură limbă - RUSA. Probabil că reîntregirea ar trebui de început de la rădăcini - educatie, cultură, ştiinţă. De dorit ca elevii de pe ambele maluri ale Nistrului să poată comunica liber între ei în baza unor cărţi, limbi, alfabet si valori comune spirituale , odată ce se doreste dialogul intercultural

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
23.01.2018 14:00 Ziarul National Octavian Țâcu // Ce ar spune Machiave...

22.01.2018 08:50 Nicolae Negru Va îndrăzni mielul moldav să tragă de...

19.01.2018 09:10 Nicolae Negru De ce Alexandru Tănase nu are încrede...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md