08:23:00 19.04.2019
 
Stiri

Sarea și nisipul pe traseele din R. Moldova ar putea deveni ISTORIE în perioada rece a anului. SOLUȚIA efectivă ce nu distruge asfaltul

Economie 24.08.2018 09:30 Vizualizări2096 Autor: Ziarul National
Sarea și nisipul pe traseele din R. Moldova ar putea deveni ISTORIE în perioada rece a anului. SOLUȚIA efectivă ce nu distruge asfaltul

Autoritățile ar putea să nu mai achiziționeze nisip și sare pentru a fi presărate pe drumurile din R. Moldova, atunci când cade zăpada și se formează polei. În acest sens, Ministerul Economiei și Infrastructurii identifică tehnologii noi pentru întreținerea drumurilor naționale și locale în perioada rece a anului.

Președintele companiei „Romchim Protect”, Ion Neculce, l-a asigurat pe ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, că firma pe care o reprezintă poate oferi material antiderapant mai ieftin și mult mai efectiv decât sarea și nisipul.

„Soluția de deszăpezire pe care o propunem nu pătrunde în beton sau asfalt și astfel nu-l deteriorează. De asemenea, produsul este durabil la minus 60 de grade Celsius și este mai ieftin decât sarea și nisipul, așa cum se aplică 20 de grame pe metru pătrat”, a explicat Ion Neculce.

La rândul său, Gaburici a spus că trebuie de pe acum de găsit soluții pentru deszăpezirea drumurilor.

„Îmi amintesc bine cât de mult am luptat cu zăpada pe traseele naționale iarna trecută și îmi doresc să găsim soluții fezabile care să ne ușureze munca. Mai mult decât atât, vrem să identificăm cele mai noi tehnologii pentru întreținerea drumurilor naționale și locale în perioada rece a anului”, a precizat ministrul.

Ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat că trebuie efectuate preventiv teste pentru analiza calității soluției de deszăpezire propusă de compania din România, dar și pentru a calcula costurile. „De asemenea, trebuie examinată tehnica cu care se execută lucrările de aplicare a produselor și comptabilitatea drumurilor din R. Moldova conform structurii din beton și asfalt. Dorim să analizăm efectele secundare comparativ cu utilizarea sării și nisipului. Vă încurajăm să participați activ la licitațiile privind achizițiile de materiale antiderapante și produsele pentru marcaj rutier. Noi vom susține efectuarea testelor cu aceste produse de ultimă generație, ceea ce va asigura calitatea și durabilitatea drumurilor din Republica Moldova”, a punctat Chiril Gaburici.

Compania „Romchim Protect” activează pe piața din România, dar și cea internațională de peste 20 de ani.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

15.04.2019 09:29 Nicolae Negru Dodon ca rău mai mic

12.04.2019 09:16 Nicolae Negru De ce Sandu și Năstase fac jocul lui ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md