00:11:55 23.03.2019
 
Stiri

Sărbătorile, motiv de bucurie și pentru HOȚI: Recomandările Poliției

Social 24.12.2018 09:42 Vizualizări815 Autor: Ziarul National
Sărbătorile, motiv de bucurie și pentru HOȚI: Recomandările Poliției
Poză simbol

Sărbătorile de iarnă înseamnă bucurie, aglomeraţie, mișcare, lume multă la cumpărături, plecări în vacanţă etc. Totuși, oamenii legii atenționează că este o perioadă propice și pentru spărgătorii de case sau hoţii de buzunare din mijloacele de transport în comun, de la piață etc.

Pentru a vă proteja de situații de acest gen, Poliția vă recomandă să evitaţi locurile aglomerate, să nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuiţi atunci când sunteţi la cumpărături sau în mijloacele de transport în comun, nu păstraţi în acelaşi loc (portmoneu, buzunar, geantă) banii, actele de identitate şi cheile locuinţei sau autoturismului dumneavoastră.

Oamenii legii vă îndeamnă să păstraţi banii în geantă, borsetă sau într-un buzunar inaccesibil şi nu în sacoşa de cumpărături sau în buzunarul de la spatele pantalonilor.

Nu uitați că obiectele tentante, precum telefoane mobile, laptop-uri, genţi, lăsate la vedere în maşină, pot reprezenta adevărate „cadouri” pentru hoţi, așa că nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii, bani sau alte documente importante.

În cazul în care plecaţi de acasă, indiferent de perioada în care lipsiţi, rugaţi un vecin de încredere să ţină sub observaţie casa şi să anunţe imediat Poliţia dacă observă o persoană suspectă care staţionează fără motiv în faţa uşii sau care încearcă să descuie uşa, spuneţi numai persoanelor de încredere când plecaţi de acasă pentru mai multe zile, închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie, obiectele de valoare mare sau banii lichizi vor fi întotdeauna în atenţia infractorilor, deci nu le lăsaţi în locuinţă.

În aceeași ordine de idei, Poliția îndeamnă cetățenii să evite excesul de alcool, pentru a nu deveni parte a unor conflicte sau victime ale infracțiunilor. De asemenea, nu urcați în niciun caz băuți la volan.

În această perioadă este bine să fiți atenți și la materialele pirotehnice care pot provoca adevărate tragedii. Astfel, nu cumpăraţi materiale pirotehnice de la comercianţi neautorizaţ, nu permiteţi copiilor să manipuleze petarde şi artificii sau alte materiale pirotehnice și respectaţi instrucţiunile de utilizare înscrise pe ambalajul acestor produse.

În cazul în care deveniți victima unei infracțiuni, sesizați imediat Poliția la numărul unic de urgență112!

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.03.2019 09:51 Nicolae Negru Alegerile s-au încheiat, dar campania...

18.03.2019 09:17 Nicolae Negru După politica turtei dulci, vine poli...

15.03.2019 09:23 Nicolae Negru Când „principialitatea” politicienilo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce coaliție de guvernare credeți că va fi formată în R. Moldova după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md