05:29:37 16.08.2018
 
Stiri

Sancțiuni mai DURE pentru șoferii în stare de EBRIETATE sau cei care circulă cu VITEZĂ excesivă: Retragerea IMEDIATĂ a permisului de conducere, muncă în folosul comunității și mii de lei pentru cursuri antialcool

Social 24.05.2018 09:39 Vizualizări1192 Autor: Ziarul National
Sancțiuni mai DURE pentru șoferii în stare de EBRIETATE sau cei care circulă cu VITEZĂ excesivă: Retragerea IMEDIATĂ a permisului de conducere, muncă în folosul comunității și mii de lei pentru cursuri antialcool

Retragerea imediată a permisului de conducere pentru o perioadă de la jumătate de an la patru ani, în funcție de nivelul alcoolului din sânge depistat la șoferi, muncă în folosul comunității, frecventarea contra plată a unor cursuri antialcool, dar și susținerea repetată a examenului auto. Asta riscă șoferii din R. Moldova prinși băuți la volan, după ce Guvernul a înăsprit pedepsele care vizează conducerea automobilelor în stare de ebrietate.

Potrivit noilor prevederi, șoferii care vor fi prinși băuți la volan vor rămâne imediat fără permisul de conducere pentru o perioadă de la 6 luni în cazul primei abateri, dar și până la 3 ani în cazul abaterii repetate. Termenele vor fi stabilite de instanța de judecată în cel mult trei zile, iar în acest timp șoferii nu vor mai putea circula cu un permis provizoriu, noțiunea respectivă fiind anulată.

Pentru cei care sunt depistați în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat, sancțiunile vor fi mai dure - permisul acestora va fi anulat pentru 4 ani. Totodată, pentru condusul în stare de ebrietate avansată va fi exclusă amenda, aceasta fiind substituită cu munca neremunerată, până la 240 de ore, în folosul comunității.

De asemenea, a fost anulată prevederea care exista până acum în Codul Penal potrivit căreia cei care sunt prinși în stare de ebrietate avansată la volan pot fi eliberați de răspundere penală, dacă sunt la prima abatere sau dacă au la întreținere un minor.

Pentru a perfecta un permis nou, șoferii vor susține repetat examenul auto, o condiție obligatorie fiind frecventarea de către șoferi a Programului antialcool și antidrog. Cursul va fi ținut de angajați ai Inspectoratului Național de Probațiune și va urmări responsabilizarea persoanelor care au urcat în stare de ebrietate la volan prin instruiri în grup și lecții individuale. Programul de 20 de ore va costa 4 000 de lei.

Și șoferii care depășesc limita de viteză riscă amenzi mai mari. Astfel, pentru depășirea vitezei cu 10-20 km/oră, amenda maximă crește de la 600 la 900 de lei. Cei care depășesc viteza cu mai mult de 40 km/oră vor fi amendați cu până la 1 800 de lei, față de 1 500 de lei cât era limita maximă până acum.

Modificările aprobate de Executiv urmează a fi examinate și în Parlament.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Teodor 24.05.2018 10:33

Anual sute de oameni nevinovati mor din cauza ca un magar a baut si apoi s-a urcat la volan. Demult aceste pedepse trebuiau inasprite.

Tudor 24.05.2018 10:34

Foarte bine, Eu complet sustin aceasta schimbare legislativa chiar sunt multumit de guvernarea actuala, Cei ce urca la volan pun in pericol in prim plan pe cei din jur si in deosebi copii si apoi siguranta lora singuri, eu doresc sa fiu sigur ca eu si cei apropiati sa fiu supus la pericol minim cind sunt in circulatie sau simplu la o plimbare

Artur 24.05.2018 15:13

Poate deodată la pușcărie cu ei și gata. Sau nu să achite amenzi, pentru că vedem că au bani de unde să achite. Dar să lucreze în folosul comunității, așa va fi mai vesel.

Artur 24.05.2018 15:39

moldovenilor noștri trebui să le pui radare la feicare zece metri.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.08.2018 09:30 Nicolae Negru Împotriva tragediilor anacronice

10.08.2018 09:27 Nicolae Negru Oligarho-unioniștii, oligarho-europen...

06.08.2018 09:30 Nicolae Negru Unor colegi

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md