04:07:04 16.04.2024
Stiri

Să fie oare putinismul o infecție colectivă?

Actualitate 28.01.2024 12:56 Vizualizări1394 Autor: Ziarul National
Să fie oare putinismul o infecție colectivă?


Trustia, elegii politikoase

Serghei Lavrov, zis și „calul diplomației ruse”, și-a admonestat din nou omologii occidentali pentru că le furnizează arme ucrainenilor, împiedicând astfel desfășurarea operației militare speciale a Rusiei, încetinind demilitarizarea și denazificarea Ucrainei. Livrând arme armatei ucrainene, Occidentul colectiv prelungește războiul, căci îi împiedică pe ucraineni să capituleze și să cedeze Rusiei teritoriile pe care le-a cucerit până acum armata rusă. Dacă Occidentul ar refuza să-i ajute pe ucraineni, ei nu ar avea cu ce lupta și s-ar vedea nevoiți să accepte omorurile de până acum, noile realități geopolitice și pacea propusă de Putin, a subliniat Lavrov.

Pe de cealaltă parte, „calul lui Putin” nu le reproșează nimic omologilor din Iran și Coreea de Nord care îi livrează Rusiei rachete, drone și obuze. Perspectiva unei păci din cauza că armata rusă nu ar avea cu ce îi bombarda și ucide pe ucraineni nu e văzută de pe zidurile Kremlinului. Dacă Iranul și Coreea de Nord ar înceta să mai livreze Rusiei muniții, războiul ar înceta imediat, dar această opțiune naturală nu intră în capul lui Lavrov, adică al lui Putin. Și nici ideea că armata rusă ar putea pur și simplu să se retragă din Ucraina, lăsându-i în pace pe ucraineni nu îi frecventează prin circumvoluțiuni.

Acum stau și mă gândesc ce înseamnă să fii rus putinist? Ce e cu rușii care gândesc că războiul început de Putin împotriva Ucrainei, distrugerea orașelor și satelor ucrainene, omorârea a mii de ucraineni este o binefacere pentru poporul frățesc și că oricine se opune „spețoperației” militare e dușmanul Rusiei? O fi fost supuși rușii unui experiment psiho-medical? O fi mâncat, o fi băut, o fi fumat ceva? Căci isteria și psihoza războinică rusă nu slăbește. De acum înainte, cetățenii care se vor pronunța pentru pace nu numai că vor fi condamnați la 15 ani de închisoare, lor li se vor confisca locuința și alte bunuri, au decis deputații Dumei de Stat. Să fie rușii purtători ai unei infecții colective care le ia rațiunea? Astfel s-ar explica și răspândirea putinismului prin Europa... O fi o nouă pandemie, de ce dar tace Organizația Mondială a Sănătății?

Al vostru erdoban, Ion Buraga


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md