13:19:49 24.01.2018
Stiri

S-a ajuns în pragul DEZASTRULUI. Ameninţarea este iminentă. Reacţie de ultimă oră a Rusiei şi SUA. „Va fi O CATASTROFĂ GLOBALĂ”

Știri 06.09.2017 22:00 Vizualizări2818 Autor: Ziarul National
S-a ajuns în pragul DEZASTRULUI. Ameninţarea este iminentă. Reacţie de ultimă oră a Rusiei şi SUA. „Va fi O CATASTROFĂ GLOBALĂ”

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, marţi, că impunerea unor sancţiuni mai dure împotriva Coreei de Nord ar fi un act contraproductiv, adăugând că ameninţările militare ar putea declanşa o „catastrofă globală”, informează site-ul agenţiilor Reuters şi Tass.

Într-un discurs susţinut după proaspăt încheiatul summit BRICS, Putin a criticat modul în care Statele Unite abordează criza din Peninsula Coreea, argumentând că Phenianul nu-şi va întrerupe programul nuclear şi balistic până când nu se va simţi în siguranţă.

„Rusia condamnă exerciţiile nord-coreene. Le considerăm provocatoare, dar amplificarea isteriei militare nu va duce la nimic bun. Ar putea duce la o catastrofă globală. Nu există nicio altă cale, cu excepţia celei paşnice”, a declarat preşedintele rus.

Rusia, care are graniţă comună cu Coreea de Nord, a cerut în repetate rânduri iniţierea dialogului cu Phenianul, sugerând ca Statele Unite şi Coreea de Sud să înceteze exerciţiile militare pentru a determina Coreea de Nord să nu mai efectueze teste balistice sau nucleare.

Cu toate că a spus că noi sancţiuni nu ar produce niciun efect, Putin a afirmat că Rusia este pregătită să discute ”unele detalii” pe această temă. Liderul de la Kremlin a mai precizat că este absurd ca Washingtonul să ceară ajutorul Moscovei pentru rezolvarea problemei nord-coreene, după ce SUA au sancţionat companii ruseşti pe care le-a acuzat de încălcarea sancţiunilor impuse Coreei de Nord.

„Este ridicol să ne pui pe noi pe aceeaşi listă a sancţiunilor cu Coreea de Nord şi după să ne ceri să ajutorul pentru a impune noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord. Greşelile acestea sunt făcute de oameni care confundă Austria cu Australia”, a adăugat Putin.

Luni, Nikky Haley, ambasadorul Statelor Unite la ONU, a cerut Consiliului de Securitate să ia „cele mai dure măsuri posibile" împotriva Coreei de Nord, după ce Phenianul a anunţat testarea cu succes a unei bombe cu hidrogen.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md