23:50:52 22.05.2024
Stiri

Un parlamentar al PAS recunoaște că AGENTURA Federației Ruse de pe teritoriul R. Moldova este încă foarte puternică: „Rețeaua rusească din R. Moldova nu se limitează doar la una sau două persoane”

Actualitate 13.07.2023 10:10 Vizualizări2016 Autor: Ziarul National
Un parlamentar al PAS recunoaște că AGENTURA Federației Ruse de pe teritoriul R. Moldova este încă foarte puternică: „Rețeaua rusească din R. Moldova nu se limitează doar la una sau două persoane”


Rețeaua de spioni ai Federației Ruse din R. Moldova este încă foarte puternică, dar este încurajator faptul că Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a început o luptă sistemică împotriva agenților ruși. Declarația a fost făcută de parlamentarul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dan Perciun, în contextul destructurării de către SIS a unei rețele de agentură rusească, în frunte cu Iurii Gudilin și Vadim Iurcenco, coordonată de Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB).

„Este încurajator că SIS a identificat o parte mică din agentura rusească, care activează aici de ani buni de zile. S-au acumulat suficiente probe ca dosarul de trădare de patrie să reziste în instanța de judecată. Asta este de apreciat și, în același timp, am așteptarea că acesta este doar începutul, pentru că am toată certitudinea că rețeaua rusească din R. Moldova nu se limitează doar la una sau două persoane”, a precizat Dan Perciun.

Totodată, Perciun spune că suma de jumătate de milion de euro, care figurează în dosarul trimis în judecată, este insignifiantă în raport cu volumul de bani puși la dispoziția diverselor forțe destabilizatoare din R. Moldova.

„Să ne amintim doar în dosarul finanțării ilegale a fostului Partid „Șor”… Au fost confiscate 10 milioane de lei, nemaivorbind de documentarea a peste 100 de milioane de lei. Probabil, cheltuielile totale ale acelui partid s-au ridicat la peste un miliard de lei în ultimii doi ani. E un început rezultatul anunțat de SIS și în același timp e descalificant că politicieni din R. Moldova au relații strânse cu agenți FSB și cu persoane care au și fost sancționate de SUA. În opinia mea, aceasta reprezintă trădare de patrie și acțiuni asumate împotriva intereselor naționale ale R. Moldova. Sper că cetățenii noștri vor sancționa în primul rând politic aceste personaje”, a punctat Dan Perciun.

Amintim că, la începutul acestei săptămâni, organele de drept din R. Moldova au anunțat despre deconspirarea și destructurarea unei rețele de agentură rusească, care ar fi implicată în acțiuni de trădare de patrie și spionaj. Directorul SIS, Alexandru Musteața, a declarat că rețeaua, construită timp de trei ani, era condusă de doi cetățeni ai Rusiei. Rețeaua era orientată spre influențarea proceselor social-politice din R. Moldova. Rusia ar fi învestit mai mult de jumătate de milion de dolari în această rețea construită de cei doi ruși, care acționa sub comanda și coordonarea FSB.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md