REȚETE // Idei creative ca să găteşti altfel spanacul
Poţi să-l foloseşti pentru blatul de pizza, să faci shakshuka sau chifteluţe delicioase. Descoperă câteva idei ca să găteşti altfel spanacul!
Spanacul este foarte sănătos şi merită să-l incluzi în cât mai multe reţete, fie că-l foloseşti proaspăt sau congelat. Dacă nu îţi place mâncarea de spanac, îţi recomandăm câteva idei ca să găteşti altfel spanacul şi să îl mănânci cu poftă!
Shakshuka cu spanac
Spanacul în combinaţie cu ouăle este delicios şi foarte hrănitor. Însă, mai există şi o altă metodă ca să obţii această combinaţie, în afară de mâncarea obişnuită cu spanac. Poţi să faci o shakshuka verde delicioasă cu ochiuri, spanac şi orice alte verdeţuri/legume preferate (varză de Bruxelles răzuită, praz, zucchini/dovlecel, sparanghel, broccoli). Trebuie doar să căleşti şi să înăbuşi puţin legumele, după care spargi ouăle deasupra şi bagi tigaia puţin la cuptor cât să se gătească ouăle. Dacă nu vrei să foloseşti cuptorul, o altă opţiune este aceea de a pune un capac peste tigaie pentru a permite ouălor să se gătească mai repede la abur. Opţional, poţi să presari la final puţin parmezan.
Este o reţetă foarte sănătoasă care furnizează proteine şi grăsimi bune din ouă plus carbohidraţi complecşi şi fibre din verdeţuri şi legume. Este perfectă pentru micul dejun sau un brunch în weekend.
Blat de pizza cu spanac
Poţi să faci un blat de pizza sănătos folosind spanacul. Poate ai auzit de variantele de blat pentru pizza în care nu trebuie să foloseşti făina pentru a obţine o pizza mai sănătoasă. Acestea au la bază o legumă, ouăle şi mozzarella care se combină pentru a obţine un blat de pizza fără gluten.
Spanacul poate să fie inclus în aceste combinaţii şi vei obţine un blat delicios de pizza. Amestecă spanacul decongelat şi bine scurs cu ou, mozzarella, parmezan, năut fiert (sau puţină făină de migdale), sare, piper, pudră de ceapă şi usturoi. Se întinde ca un aluat normal şi se lasă câteva minute la cuptor înainte de a adăuga topping-ul dorit.
Chifteluțe din spanac
Chifteluţele din legume şi verdeţuri sunt extrem de gustoase. În plus, dacă alegi să le prepari la cuptor şi nu le prăjeşti în baie de ulei, vei obţine chifteluţe sănătoase. Dacă îţi place spanacul poţi să-l foloseşti ca să faci o mulţime de reţete. Pentru aceste chifteluţe poţi să foloseşti spanacul proaspăt, dar şi pe cel congelat. După ce s-a decongelat, se scurge bine şi se amestecă cu ouă, caşcaval/parmezan/cheddar, pesmet, sare şi piper. Se formează chifteluţele, se aranjează pe o tavă tapetată cu hârtie pentru copt şi se introduc la cuptor până se rumenesc frumos.
Sursa: eva.ro
Și-a înregistrat pe ascuns iubita minoră în timp ce întrețineau relații sexuale și le-a trimis părinților ei imagini indecente atunci când fata a pus capăt relației cu individul violent: Un tânăr din Telenești, condamnat la ani grei de pușcărie
„Procurorii TOXICI” continuă să lucreze în sistemul procuraturii. Procurorul general interimar, despre INFLUENȚA pe care o mai au Plahotniuc și Platon asupra unor colegi de-ai săi
Procurorul general interimar, noi detalii despre OMORUL tinerei de 19 ani din Orhei. Ce a provocat decesul femeii însărcinate în luna a șasea: „Avem un singur suspect și vom opta pentru o ședință PUBLICĂ în instanță"