22:25:14 24.04.2024
Stiri

Rețetă tradițională // Iahnie de fasole

Știri 01.10.2018 08:01 Vizualizări2589 Autor: Ziarul National
Rețetă tradițională // Iahnie de fasole sursa: eva.ro


În momentul în care vrei să ții post, poți profita de câteva mâncăruri tradiționale, ușor de preparat, dar și delicioase.

Printre acestea se numără și iahnia de fasole, care necesită doar puțin mai multă atenție înainte de preparare, însă pașii de a găti o iahnie de fasole sunt în rest rapizi și perfecți chiar și pentru cei mai puțin experimentați în domeniul culinar.

Ingredientele de care ai nevoie sunt regăsite în cele mai multe bucătării, așa că nu vei avea nevoie de vreun drum la un magazin specializat, ci doar de o scurtă vizită în piață. Iată cum poți face și tu iahnie de fasole în propria bucătărie!

Ingrediente:

500 grame de fasole boabe

4 căței de usturoi

3-4 cepe (preferabil roșii)

boia dulce

2 foi de dafin

cimbru

4 linguri de ulei

5 linguri de pastă de roșii

Mod de preparare:

Cu o seară înainte de a face iahnia de fasole, se aleg boabele de fasole, se clătesc în câteva ape, după care se lasă într-un recipient plin cu apă până dimineață. Dimineața se aruncă apa în care a stat fasolea, iar într-o oală plină cu apă se pun boabele la fiert. Din nou, se schimbă apa în care fierbe fasolea de 2-3 ori, pentru a evita balonarea cauzată de consumul de fasole.

Se lasă la fiert până când boabele sunt moi, dar încă întregi.

Se scurge fasolea de apa în care a fiert și se lasă puțin la o parte, până când pregătești celelalte ingrediente. Se curăță ceapa și se taie mărunt. Se curăță și usturoiul și se pisează. Se adaugă ceapa și usturoiul într-o cratiță cu puțin ulei la încins. După ce se călește ceapa, se adaugă și boabele de fasole, împreună cu puțină apă.

Pasta de roșii se condimentează cu piper negru proaspăt măcinat, sare, boia și cimbru. Dacă ți se pare că este prea groasă ca textură această pastă de roșii, mai poți adăuga puțină apă, după care o poți pune peste fasole.

Se pun și foile de dafin, se pune un capac pe cratiță și se lasă să fiarbă și să scadă, la foc mediu. După ce este gata, poți presăra pătrunjel proaspăt tocat mărunt. Poți servi această mâncare cu murături. Iar în cazul în care ceilalți membri ai familiei nu țin post, poți adăuga și carne alături de iahnia de fasole.

Sursa: eva.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md