22:52:13 15.08.2025
Stiri

Reţeta Tamarei Șchiopu // Supă cremă din dovlecei

Social 31.05.2014 16:30 Vizualizări1336
Reţeta Tamarei Șchiopu // Supă cremă din dovlecei

Ingrediente pentru patru-cinci persoane

  • 60 ml de ulei
  • o lingură usturoi tocat
  • pătrunjel tocat
  • sare si piper măcinat
  • 0,5 kg de dovlecei tăiați cubulețe de 1 cm
  • 750 ml de bulion de legume
  • opțional: frișcă de 10%
  • pâine prăjită
  • Metoda de preparare

    1. Uleiul se încălzește un pic, se adaugă usturoiul și dovleceii tocați și se pregătesc la foc mediu până se rumenesc un pic și se înmoaie.

    2. Se adaugă piperul măcinat, bulionul ca să se acopere legumele și se pregătește încă 10 minute.

    3. Se lasă să se răcească.

    4. Supa se pune în robot și se amestecă până devine cremă.

    5. Se mai adaugă bulion până la consistența dorită și se condimentează cu sare și pier după gust.

    6. Se servește cu felii de pâine prăjită și pătrunjel presărat pe supă.

    Autor:
    Top stiri

    Sondaj
    Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare în R. Moldova, pentru cine ați vota?
    Prietenii noștri

    Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

    Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte