Rețeta Tamarei Șchiopu // Salată de crudități


Această salată de o culoare atât de vibrantă va împodobi orice masă la o cină în familie şi va asigura un surplus de vitamine şi fibre vegetale, atât de necesare în iarnă.
Ingrediente pentru 4 persoane:
1 sfeclă roşie curăţată
2 morcovi
1 ridiche de toamnă
4 topinamburi (dacă aveţi, de altfel înlocuiţi cu alte legume de mai sus)
50 g seminţe decojite de dovleac şi de floarea-soarelui
1 mănunchi de pătrunjel tăiat mărunt
Pentru marinadă:
2 linguri oţet de mere
2 linguri ulei presat la rece (de nuci, struguri, dovleac, măsline sau floarea-soarelui)
1 linguriţă muştar (opțional)
1 linguriţă miere subţire
Mod de preparare
1.Legumele se curăţă, se spală, apoi se dau prin răzătoarea măşcată, păstrându-se separat până la momentul servirii.
2.Ingredientele pentru marinadă se amestecă bine, ca să se obţină o emulsie uniformă şi aromată. Proporţia lor în marinadă poate fi modificată după gust: mai mult oţet sau miere, sau ulei.
3.Legumele se amestecă cu seminţele rumenite ușor şi cu pătrunjelul şi se aranjează pe un platousubformă de munte, peste care se toarnă marinada.













































































