17:35:49 12.09.2025
Stiri

Rețeta Tamarei Șchiopu // Compot din fructe uscate

Social 16.04.2016 16:13 Vizualizări3472
Rețeta Tamarei Șchiopu // Compot din fructe uscate

Astăzi vă propun o rețetă de un desert de post, care vă va oferi atât vitamine, cât și carbohidrați, și fibre vegetale.

Dacă nu ţineţi post, serviţi acest compot aromat cu smântână sau cu frişcă proaspătă.

Ingrediente pentru 5 persoane

  • 350 de grame de fructe uscate (mere, zarzări, pere, prune, cireşe, stafide, fructe tropicale etc.)
  • șase cuişoare
  • un bastonaş de scorţişoară
  • 225 ml de suc de mere
  • 225 ml de apă
  • Mod de preparare

      1.Puneți toate ingredientele într-o cratiţă şi lăsați-le să se umfle timp de o oră.

      2.Cratiţa cu fructe o puneți la foc, o aduceți la fierbere și o lăsați să fiarbă încet-încet timp de 15 minute.

      3.Lăsați desertul să se răcească, apoi puneți-l la frigider până la răcire completă.

      4.Înainte de a fi servit, scoateți bastonaşul de scorţişoară şi cuişoarele, iar fructele aranjați-le în boluri pentru desert sau în pahare cu picioruş.

      5.Desertul va fi destul de dulce, de aceea poate fi servit cu iaurt de post, dacă aveţi.

    Autor: Tamara Șchiopu
    Top stiri

    Sondaj
    Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare în R. Moldova, pentru cine ați vota?
    Prietenii noștri

    Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

    Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte