REȚETĂ // Prăjitură cu mălai şi portocale a unui CELEBRU bucătar
Jamie Oliver ne învaţă cum să preparăm orange polenta cake.
Ingrediente:
10 portocale
250 g miere naturală
200 ml ulei
3 ouă mari
200 g migdale
100 g mălai fin
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la o temperatură de 160 °C . Ungeţi o formă de tort de 20 cm cu ulei de măsline, apoi tapetaţi baza cu hârtie de copt, pe care de asemeni, o ungeţi cu ulei. Stoarceţi sucul de la 3 portocale şi puneţi-l într-o tigaie. Adăugaţi 100 g de miere şi fierbeţi până când se îngroaşă şi se reduce consistent, apoi daţi siropul la rece.
Amestecaţi 200 ml ulei de măsline cu restul de 150 g de miere timp de două minute pentru a se omogeniza. Mixaţi ouăle timp de două minute, apoi adăugaţi siropul de miere cu portocale.
Opriţi mixerul, apoi adăugaţi migdalele măcinate, mălaiul şi sucul de la una sau două portocale (aproximativ 50 ml).
Turnați compoziţia în forma de copt şi coaceți-o timp de 40 până la 50 de minute sau până când se rumeneşte frumos.
Sursa: one.ro
Un muncitor a căzut în groapa șantierului, la Ciocana
Intenționa să ajungă în Europa, tranzitând ilegal Republica Moldova: Un ucrainean a fost reținut de către polițiștii de frontieră
Profirie Skramtai, un cunoscut dirijor din R. Moldova și fost conducător al Corului „Doina”, s-a stins din viață în Lituania