REȚETĂ // Cum să-ţi prepari humus acasă în timp record. Un aperitiv delicios


Am descoperit humusul în urmă cu câţiva ani la un restaurant cu specific turcesc, iar de atunci este pe lista gustărilor mele preferate.
De curând, am mâncat humus preparat în casă la una dintre prietenele mele şi mi s-a părut mai gustos chiar şi decât la restaurant!
Dacă va place humusul, nu ezitaţi să încercaţi să-l preparaţi singure acasă. Pe lângă faptul că nu durează mai mult de zece minute, este o reţeta uşoară, iar rezultatul va fi pe măsura aşteptărilor!
Ingrediente:
– 200 de grame de năut la conservă sau fiert acasă
– 2 linguriţe de zeamă de lămâie
– 2 căţei de usturoi, pisați
– 1 linguriţă de chimen
– 4 linguri de apă
– 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
– 1 linguriţă de paprika
Preparare:
Scurgeţi boabele de năut şi clătiţi-le cu apă rece. Opriţi câteva boabe de năut pentru decor. Puneţi năutul, zeama de lămâie, usturoiul, chimenul şi apa într-un blender şi mixați până obţineţi o pastă cremoasă. Adăugaţi sare după gust şi zeamă de lămâie. Aranjaţi pe o farfurie şi nivelaţi cu ajutorul unei linguri.
Stropiţi cu puţin ulei de măsline şi presăraţi deasupra paprika şi câteva boabe întregi de năut!
Sursa: andreearaicu.ro













































































