17:58:21 22.03.2023
Stiri

Reprezentanții Asociației Investitorilor Străini din Moldova și-a spus păsul într-o discuție cu Maia Sandu. PROMISIUNILE făcute de șefa statului: „Știm cât de importantă e justiția pentru dezvoltarea afacerilor”

Actualitate 26.07.2022 13:55 Vizualizări2535 Autor: Ziarul National
Reprezentanții Asociației Investitorilor Străini din Moldova și-a spus păsul într-o discuție cu Maia Sandu. PROMISIUNILE făcute de șefa statului: „Știm cât de importantă e justiția pentru dezvoltarea afacerilor”


Un grup de membri ai Asociației Investitorilor Străini (FIA) au trecut în revistă, cadrul unei întrevederi cu președinta Maia Sandu, problemele cu care se confruntă, inclusiv accesul echitabil la justiția din R. Moldova.

Potrivit Președinției, printre subiectele abordate s-au numărat criza energetică; seceta care afectează mai multe sectoare de producție și securitatea alimentară, inflația și problemele din sectorul bancar, dar și accesul echitabil la justiție pentru exponenții businessului.

Maia Sandu a menționat că autoritățile caută soluții optime pentru a ajuta producătorii locali să reziste la provocările externe și să se mențină pe piață. De asemenea, șefa statului a apreciat curajul investitorilor străini de a rămâne în R. Moldova și de a lucra aici în pofida greutăților.

„Apreciem faptul că vă continuați activitatea în Moldova, păstrând locuri de muncă și contribuind la bugetul statului. Sperăm ca războiul se va încheia cât de curând și vom scăpa de mai multe probleme provocate de acesta. Între timp, muncim pentru a reforma justiția și organele de control. Știm cât de importantă e justiția pentru dezvoltarea afacerilor”, a spus șefa statului.

De asemenea, Maia Sandu i-a îndemnat pe reprezentanții FIA să contribuie, prin expertiza lor, la procesul de integrare europeană a republicii noastre. „Este nevoie să facem front comun pentru a explica și promova avantajele integrării europene și pentru a realiza pașii care ne vor asigura calitatea de stat membru al UE. “, a conchis Maia Sandu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

17.03.2023 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scuturând rămășițele...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md