20:10:34 04.07.2020
 
Stiri

Replica TĂIOASĂ a unui fost deputat pentru noul ministru de Externe: „Rusia se hrănește avan din rătăcirea noastră și tocmai ea agită „conflictul geopolitic” cât poate de mult”

Politică 20.06.2019 13:17 Vizualizări5005 Autor: Ziarul National
Replica TĂIOASĂ a unui fost deputat pentru noul ministru de Externe: „Rusia se hrănește avan din rătăcirea noastră și tocmai ea agită „conflictul geopolitic” cât poate de mult” facebook


Fostul deputat liberal Valeriu Saharneanu îl contrazice pe ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu, care afirmă că „R. Moldova este prea mică ca să-și permită să sufere din cauza unor conflicte geopolitice”.

„Înseamnă că ești prea necopt pentru funcția ce ți-a revenit, dacă emiți asemenea inadvertențe. R. Moldova este o problemă geopolitcă în sine de îndată ce își bazează existența pe consecințele ocupației sovietice, ale Pactului dintre Hitler și Stalin. Este un teritoriu disputat de populația românească așezată de milenii între Prut și Nistru, care vrea înlăturarea consecințelor ocupației ruso-sovietice și de Rusia, țară ocupantă, care vrea să-și mențină controlul asupra teritoriului ocupat în 1812, 1940 și 1944”, menționează Saharneanu.

Potrivit lui, Rusia își menține și astăzi controlul prin intermediul guvernelor „independente” ale R. Moldova. „Din cauza asta populația suferă pe toate dimensiunile. Premisele geoconflictului vor dispărea atunci, când populația va înțelege de unde i se trag toate necazurile și va opta democratic în favoarea unui stat unit și puternic, capabil să-i asigure securitatea și viața cu demnitate. Acest lucru s-ar face mult mai repede și mai ușor dacă miniștrii și toți demnitarii de la Chișinău ar privi lucrurile de la altă înălțime, decât cea a micului lor scaun. Altfel, dl Nicu Popescu ar trebui să știe că unica soluție care ar face să dispară „conflictul geopolitic” este ca populația R. Moldova să se declare parte a lumii ruse, iar R. Moldova - gubernie a Rusiei. Asta poftește Rusia”.

Saharneanu a mai adăugat că timp de mai bine de 200 de ani populația a respins variantă ucigașă a Rusiei, iar în 1918 a legiferat unica soluție agreată și dreaptă - reunirea cu Patria Mamă.

„Rusia a anulat-o barbar cu puterea armelor. Acum ea ține R. Moldova sub tensiunea „conflictului geopolitic” ca să evite deznodământul pe varianta anului 1918. Aceasta varianță se va întâmpla inevitabil, fiindcă este unicul drept și binecuvântat de Dumnezeu. Rusia se hrănește avan din rătăcirea noastră și tocmai ea agită „conflictul geopolitic” cât poate de mult, dle Nicu Popescu. Dacă vrei ca populația R. Moldova să nu sufere în continuare, dacă vrei să dispară „conflictul geopolitic” trage alături de popor la carul Unirii”, a fost îndemnul lui Saharneanu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

ion 20.06.2019 14:01

Au "tras" la carul unirii Ghimpu,Chirtoaca,Salaru.Au bineficiat de favoruri,s-au imbogatit,au scuipat pe noi si au discreditat unirea.Ajunge cu demagogia,Saharneanu.Scrie cit vrei,dar nu te implica acolo unde mintea ta nu judeca .Cu "vin tancurile" nu mergi departe,lumea nu mai vrea sa fie prostita,vrea sa traiasca omeneste.

Miticu Mitica 20.06.2019 14:51

Taramul Carpato-Danubiano-Nistro-Pontic cu vrerea sau nevrerea factorului politic este la rascruce de drumuri, deci geografic deosebit de interesant. De la inceputul, inceputurilor pe aceste teritorii au stat dacii pe care multe popoare au venit sa ii cotropeasca sa ii lipseasca de teritorii si averi, pentru ca averi erau : minerit, vanat, peste, grane si nu in ultimul rand aur. Pe rand de mii de ani asupra acestor teritorii au venit hoarde de popoare in cautarea unui loc de sedentarizare, mai apoi, hunii, otomanii, polonii, austro-hungarii, rusii, tatarii nemtii si cine si mai cine. Pe vremuri fata de astazi teritoriile dacilor erau si mai vaste de cat acum si se intindeau la est pana aproape de Bug, la sud pana la greci si cu mult mai mult decat partea europeana a turciei de astazi, la vest pana aprope de Austria si Croatia iar la nord pana peste carpati. Astazi interesul geografic al acestor taramuri a ramas acelasi. Doar determinarea, mandria si bravura oamenilor acestor locuri au facut ca ele sa nu fie trecute definitiv la alte state desi bucati din aceste teritorii au apartinut vremelnic altor state. Comunitatea de limba si cultura a acestor spatii sunt irefutabile. Cei care s-au plimbat prin balcani nu mica le-a fost mirarea cand auzeau ici si colo aromani vorbind si se mirau de asemanarea izbitoare cu celelate dialecte ale limbilor romanice vorbite la nord de dunare.

Pt Ion (mai bine zis, ivan) 20.06.2019 15:50

Bă, ce are sula cu prefectura? În privinta lui Iuda Roșcatu și Mișa Șteapu ai dreptate - ei fost in rolul lui Susanin. Ceea ce spune Saharneanu - e purul adevar, care doar ivanii nu-l recunosc.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

02.07.2020 09:35 Ziarul National Alecu Reniță: Cei care cunoaşteţi pla...

01.07.2020 13:56 Ziarul National Vasile Nedelciuc: OPRIȚI CĂRUȚAȘUL

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md