04:35:35 11.04.2021
 
Stiri

Renumitul actor Adriano Celentano a ZĂDĂRNICIT planurile unui investitor în R. Moldova

Economie 30.01.2014 16:27 Vizualizări3381 Autor: Virginia Nica
Renumitul actor Adriano Celentano a ZĂDĂRNICIT planurile unui investitor în R. Moldova biografieonline.it


Cunoscutul actor italian, Adriano Celentano, a cerut și a obținut, în instanța de judecată, anularea dreptului unui proprietar de rețea de pizzerii din Republica Moldova utilizarea mărcii sub numele său, au informat reprezentanții Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI).

Directorul general adjunct al AGEPI, Svetlana Munteanu, a declarat astăzi, la un seminar organizat la „Moldexpo”, că inițial cererea investitorului ucrainean a fost refuzată, însă el a venit cu noi argumente și probe, Agenția fiind nevoită să înregistreze marca. Atunci a intervenit renumitul actor Adriano Celentano, care prin intermediul unui avocat a cerut anularea acestui drept. „Agentul economic, care deține o rețea de pizzerii, nu poate fi sancționat pentru faptul că utilizează în continuare marca sub numele actorului, fiindcă înregistrarea mărcii la noi nu este obligatorie. Adriano Celentano a obținut câștig de cauză la Curtea Supremă de Justiție”, a mai spus Svetlana Munteanu.

Directorul Departamentului Juridic în cadrul AGEPI, Andrei Moisei, a explicat că activitatea sub această marcă a agentului economic respectiv ar putea fi stopată în cazul în care Adriano Celentano și-ar înregistra numele său ca marcă în Republica Moldova.

Reprezentanții AGEPI atenționează că cererea pentru utilizarea unor mărci care conțin simboluri ale unor organizații și instituții de stat internaționale sunt din start refuzate, dacă nu au acceptul persoanelor responsabile, deși sunt și semne sau simboluri care nu pot fi utilizate în elaborarea mărcii. Utilizarea unor mărci fără a fi înregistrate pot duce la litigii în instanța de judecată, iar agentul economic care nu și-a protejat proprietatea intelectuală poate fi sancționat contravențional sau penal cu amenzi de până la o sută de mii de lei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

ion 31.01.2014 01:11

Surpriza... Cine s-a gândit vreodată ca vestea despre un furt intelectual, neconsiderat la noi furt, va ajunge pana la urechea artistului italian veritabil? - A ajuns si va ajunge, fiindcă R.Moldova e tara cu cea mai mare concentrație de întreprinzători italieni si intreprinderi italiene - daca pana la deschiderea Ambasadei Republicii Italiene la Chisinau in RM la 3 noiembrie 2008 erau 50 de intreprinderi italiene si moldo-italiene, apoi deja in 2009 s-a constat o "explozie" - numarul lor a ajuns la 700 si la sigur ca in ultimi 5 ani numarul lor n-a fost in descrestere, interesul italienilor e in crestere mai ales in conditiile crizei din Italia. Italienii descopera R.Moldova si pe moldoveni mai mult decat fac acest lucru vecinii romani. In R.Moldova vin nu numai oameni de afaceri, dar si oameni de cultura, scriitori, muzicieni, jurnalisti si desigur si juristi competenti in dreptul asupra proprietatii intelectuale, care au legaturi conexe si cu marii artisti italieni. Justitia italiana isi gaseste de lucru si in R.Moldova si ar putea acorda servicii foarte competente si cetatenilor si firmelor noastre. Dupa semnarea acordului de asociere a RM la UE firmele italiene, inclusiv birourile de avocati, vor avea dreptul sa activeze si in R.Moldova, luandu-le painea juristilor nostri impotmoliti in nanasism si cumatrism. Romania lui Basescu numai declara pentru nu se stie cand "unirea", iar italienii fara nicio declaratie deja o infaptuiesc.

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

02.04.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fake după fake

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md