05:42:47 14.07.2024
Stiri

Reniță, după ce a PĂRĂSIT plenul Parlamentului în momentul când Dodon rostea un DISCURS: „Am tras un gât de AER PROASPĂT. A fost o acțiune cu IZ electoral”

Politică 16.09.2019 16:39 Vizualizări2336 Autor: Ziarul National
Reniță, după ce a PĂRĂSIT plenul Parlamentului în momentul când Dodon rostea un DISCURS: „Am tras un gât de AER PROASPĂT. A fost o acțiune cu IZ electoral” Facebook


Președintele Comisiei parlamentare pentru politică externă și integrare europeană, Iurie Reniță, a menționat că a preferat să iasă afară și să „tragă un gât de aer” proaspăt” în momentul în care președintele Igor Dodon a ieșit astăzi la tribuna principală a Parlamentului, pentru a rosti un discurs în care a criticat miniștrii din Guvernul Sandu.

„Am fost afară și am tras un gât de aer proaspăt. Eu am alte preocupări parlamentare. Vreau să vă asigur că interesele alegătorilor mei de pe circumscripția uninominală nr. 26 din Chișinău sunt mult mai importante. Regretele mele profunde sunt că nu pot să le soluționez”, a spus Reniță.

Citește și: FOTO // „RĂZVRĂTIȚII” din Blocul „ACUM”. Trei deputați au PĂRĂSIT sala Parlamentului când președintele Dodon și-a început discursul

De asemenea, deputatul PPDA a adăugat că era previzibil faptul că președintele Dodon, contrar prevederilor Constituției, se va implica în toate domeniile de activitate ale Parlamentului și Guvernului.

Citește și: Dodon CRITICĂ Guvernul Sandu în Parlament, la 100 de zile de guvernare ACUM-PSRM: Nu este mulțumit de activitatea unor miniștri și de „epurările pe criterii politice” ale funcționarilor

„A mai făcut-o de nenumărate ori și anterior. A fost o acțiune cu profund iz electoral. Am plecat, împreună cu colegii Țîcu și Carp, deoarece nu am dorit să dăm legitimitate în Parlament interferențelor lui Dodon. Acesta nici până astăzi nu vrea să accepte că suntem o republică parlamentară și nu una prezidențială. El ignoră în mod intenționat această realitate politică legală”, a declarat Reniță pentru deschide.md.

De menționat că Iurie Reniță, alături de deputații Octavian Țîcu (PPDA) și Lilian Carp (PAS), au părăsit, în semn de protest, ședința Parlamentului în momentul când Igor Dodon a ieșit la tribuna principală a Legislativului.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md