Regulile de AUR în slăbitul sănătos


Slăbirea este un subiect extrem de popular. Și acest lucru nu este de mirare în condițiile în care, la ora actuala, 1, 9 miliarde de persoane sunt supraponderale. Astfel, vorbim de o adevărată industrie a dietelor, suplimentelor, antrenamentelor și a metodelor de eliminare a kilogramelor în plus.
Slăbirea sau scăderea în greutate din punct de vedere medical reprezintă o reducere a masei corporale a unei persoane sau animal cauzată de pierderea de lichide, grăsimi sau țesut muscular.
Slăbirea poate fi generalizată atunci când afectează întregul corp sau local în cazul unor atrofii cauzate de imobilizare.
Iată regulile de aur în slăbitul sănătos
Unul dintre principiile slăbirii este respectarea unui deficit caloric. Mâncăm mai puțin decât arde organismul, facem sport ca să eliminam grăsimea în exces și să întărim musculatura.
Astfel, în funcție de excesul cu care ne confruntam, putem slăbi mai repede sau într-un timp îndelungat.
Sănătos este sa eliminam maximum un kilogram pe săptămână.
Un alt principiu important este să mâncăm hrană curata, cât mai puțin procesată. Astfel, ne vom bucura de maximum de nutrienți într-o cantitate mică de hrană. Animalele de carne ar trebui să fie crescute la sol, preferabil cu multă iarbă. Legumele și fructele ar trebui să fie curate, nestropite cu chimicale.
Lactatele și ouăle ar trebui să provină de la animale cat mai puțin stresate.
Sursa: csid.ro











































































