13:27:30 20.05.2018
 
Stiri

Reguli NOI la un punct de trecere a frontierei R. Moldova, destul de aglomerat

Economie 29.12.2017 11:40 Vizualizări1307 Autor: Ziarul National
Reguli NOI la un punct de trecere a frontierei R. Moldova, destul de aglomerat

Autoritățile promit reducerea cozilor în postul vamal de frontieră „Otaci”, după ce aici a fost inaugurată ieri o nouă zonă de control vamal destinată autocamioanelor.

Astfel, toate procedurile de vămuire vor fi efectuate în zona de control vamal aflată la 1,5 km distanță de frontieră, urmând ca în punctul de trecere să fie efectuată doar înregistrarea traversării și autorizarea scoaterii mărfurilor de pe teritoriul țării.

Potrivit Serviciului Vamal, cele mai mari aglomerări sunt consemnate la ieșirea din țară și, la etapa inițială, zona va fi prevăzută pentru perfectarea operațiunilor de export și reexport, iar perfectarea celorlalte regimuri vamale va fi efectuată în baza unei cereri prealabile.

Noua zonă de control vamal este amplasată pe traseul R-9 Soroca-Otaci (km 40), aflându-se la intersecția mai multor artere importante de circulație. Cu o suprafață de 0,5 ha, noua zonă de control vamal va avea o capacitate de procesare de circa 120 de camioane pe zi, acesta constituind fluxul zilnic atestat pe sensul de ieșire din țară prin postul vamal „Otaci”.

Zona dispune și de o parcare prevăzută pentru 35 de autocamioane, două depozite și o cameră de păstrare a corpurilor delicte.

Costul total al lucrărilor de construcție se cifrează la 8,5 milioane de lei, sumă alocată de către Î.S. „Vamservinform”, fondată de către Serviciul Vamal.

Serviciul Vamal intenționează să construiască asemenea zone de control vamal în alte trei posturi vamale care înregistrează valori mari de trafic: Giurgiulești (MD-RO), Sculeni și Costești. Prin această măsură se urmărește excluderea staționării autocamioanelor în punctul de trecere a frontierei, iar ca rezultat - fluidizarea traficului transfrontalier.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.05.2018 09:19 Nicolae Negru Paradoxuri electorale sau cu cine votăm

16.05.2018 10:40 Vasile Gârneț Fragmente de jurnal – „Moartea lui St...

14.05.2018 09:02 Nicolae Negru Există vreo șansă de împăcare între n...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că are cele mai mari șanse să devină primar general al municipiului Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md