13:00:49 23.09.2018
 
Stiri

Răspunsul guvernării la TEMEREA Maiei Sandu legată de legea care le va permite cetățenilor străini să-și cumpere cetățenia R. Moldova: De ce numele noilor cetățeni nu va fi publicat în MO

Politică 12.06.2018 13:31 Vizualizări1345 Autor: Ziarul National
Răspunsul guvernării la TEMEREA Maiei Sandu legată de legea care le va permite cetățenilor străini să-și cumpere cetățenia R. Moldova: De ce numele noilor cetățeni nu va fi publicat în MO

Partidul Democrat (PD) respinge acuzațiile lansate de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), potrivit cărora legea care prevede acordarea cetățeniei R. Moldova prin investiție, aprobată la finele lunii mai curent, ar fi „o bombă nucleară” care „pune sub semnul întrebării regimul liberalizat de vize cu Uniunea Europeană”.

Purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gămurari, a explicat astăzi de ce numele persoanelor nu vor fi publicate în „Monitorul Oficial”, afirmând că nu există șanse ca anumiți criminali să-și poată cumpăra cetățenia R. Moldova pentru a scăpa de răspundere penală.

„În primul rând, este vorba de confidențialitate. De ce persoanele care câștigă la loterie nu doresc să-și dezvăluie identitatea? Exact și în cazul acesta. La adoptarea acestei legi au fost luate în considerare cele mai bune practici ale altor state. Declarațiile reprezentanților PAS sunt neargumentate. Conform protocoalelor semnate, cetățenia R. Moldova nu va putea fi obținută de persoanele care au săvârșit crime împotriva umanității, au legături cu teroriștii, care au făcut trafic de persoane sau de copii etc. Avem astfel de acorduri și cu Rusia, statele CSI sau cu statele din Orient”, a precizat Gămurari.

Totodată, acesta a afirmat că persoanele certate cu legea figurează în bazele de date ale mai multor state, iar atunci când o să dorească să intre sau să iasă din R. Moldova automat vor fi identificate: „Dacă ai dosare penale în anumite state, atunci nu te poți ascunde. Faptul că unii oameni doresc să obțină cetățenia R. Moldova contra investițiilor făcute aici demonstrează că au încredere în structurile de stat. Este un plus pentru R. Moldova”.

Un alt exemplu adus de Gămurari sunt declarațiile președintelui INTERPOL, Meng Hongwei, care a întreprins o vizită în R. Moldova. Oficialul a declarat că R. Moldova este un membru important al INTERPOL, cu o contribuție semnificativă în crearea bazei de date și a schimbului de informații, ocupând locul 17 printre țările-membre.

„Plus la asta, fiecare persoană care va dori să obțină cetățenia R. Moldova trebuie să semneze declarații pe propria răspundere privind proveniența averii sale, dar și despre lipsa dosarelor penale”, a conchis sursa citată.

De menționat că lidera PAS, Maia Sandu, a declarat ieri, într-o conferință de presă, că această lege urmărește să transforme R. Moldova într-un off-shore, iar „adevărata intenție” a democraților și socialiștilor este să transforme republica într-un „rai al crimelor financiare naționale și internaționale”.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Viorel 12.06.2018 14:17

da cum sa nu stie lumea cui i se da cetatenie, si inca pe bani? fiecare poate sacrie declaratie propria raspundere si amin! cineva a mai spus ca n-a fost monitorizat de Interpol dar la citeva zile a confirmat ca a fost totus...

Alexei 12.06.2018 15:03

Maia Sandu demonstrează odată în plus că-i o populistă jalnică. O asemenea lege există și în Canada și în Italia, acolo sunt bune, de ce la noi nu ar fi ? apropo în Canada e cea mai mică rată a infractionalității doamnă Sandu.

Serghiu 12.06.2018 15:06

A pus-o frumos în caloș pe Maia purtătorul de cuvînt de la PD, pe zi ce trece mă conving tot mai mult că Maia e o cretină și jumate

Vadim 12.06.2018 16:04

Deja Maia este progrmata sa critice orice initiativa PD, fara sa se gindeasca s-au sa analizeze mult. Se vede ca astea sunt ordinele de la Filat.

Mihai 12.06.2018 17:04

Nu comparati R.Moldova cu Canada ori Italia (sau alte state dezvoltate)! Cine ar dori sa investeasca intr-un stat unde nu exista justitie si nu se respecta drepturi democratice elementare? Doar niste escroci.

Dragos 13.06.2018 10:03

Asa cum Cocainatorul si Codosul criminal a cu mutra de drojdier si-a cumparat o duzina de cetatenii, asa drojdia societatii - jogodii penale, traficanti de carne vie, arme, droguri, killeri, teroristi, banditi, spalatori de bani negri, criminali de tot soiul - isi vor gasi culcus in RMica violata, scuipata, banditizata, transformata in paradis fiscal, in fosa abisala fiscala. De aia nu vor publicate numele acestor lepadaturi de pe intreg mapamondul.

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md