02:51:33 20.10.2018
 
Stiri

PAS solicită ABROGAREA legii care le va permite cetățenilor străini să-și cumpere cetățenia R. Moldova: „Bombă NUCLEARĂ ce pune sub semnul întrebării regimul liberalizat de vize cu UE”

Politică 11.06.2018 12:24 Vizualizări2824 Autor: Ziarul National
PAS solicită ABROGAREA legii care le va permite cetățenilor străini să-și cumpere cetățenia R. Moldova: „Bombă NUCLEARĂ ce pune sub semnul întrebării regimul liberalizat de vize cu UE”

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) solicită Parlamentului să abroge Legea care prevede acordarea cetățeniei R. Moldova prin invesiție, aprobată la finele lunii mai curent, afirmând că aceasta este „o bombă nucleară” care „pune sub semnul întrebării regimul liberalizat de vize cu Uniunea Europeană”.

Lidera PAS, Maia Sandu, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că această lege urmărește să transforme R. Moldova într-un off-shore, iar „adevărata intenție” a democraților și socialiștilor este să transforme republica într-un „rai al crimelor financiare naționale și internaționale”.

Juristul PAS, Sergiu Litvinenco, a declarat la același eveniment că, pe utlima sută de metri, deputatul democrat Eugen Nichiforciuc a propus două amendamente la legea respectivă care au schimbat esența - decretele privind acordarea cetățeniei R. Moldova pentru străinii care fie varsă 100 de mii de euro în bugetul de stat, fie cumpără imobile sau hârtii de valoare în sumă de 250 de mii de euro să nu mai fie publicate în „Monitorul Oficial” și, de asemenea, să se renunțe la cifra-limită de 5 000 de cetățenii acordate în baza acestei legi, cifra fiind valabilă numai pentru solicitanții de bază, nu și pentru rudele acestora.

Litvinenco susține că societatea nu va cunoaște, astfel, numele străinilor care se pricopsesc cu cetățenia R. Moldova, chiar dacă aceștia pot fi „teroriști ISIS, mercenari din Donbas”, persoane implicate în spălătoria rusească, reprezentanți ai mafiei rusești, persoane care au primit sancțiuni din parte UE sau SUA etc.

Maia Sandu a mai adăugat că, prin această lege, guvernarea ar urmări legalizarea banilor furați din sistemul bancar al R. Moldova, prin „curățirea” acestora care ar urma să vină sub formă de investiții prin intermediul unor interpuși străini - din Federația Rusă, țările asiatice sau africane.

„Îi solicităm președintelui Igor Dodon să restituie legea în Parlament și să depună o sesizare privind constituționalitatea acesteia la Curtea Constituțională. Să lase concertele și banchetele și să se ocupe de lucruri pe care noi, cetățenii, îl plătim ca să le facă”, a declarat lidera PAS.

Conducerea PAS a mai informat că va trimite scrisori informative vizavi de pericolele acestei legi partenerilor de dezvoltare.

Menționăm că proiectul Legi privind acordarea cetățeniei R. Moldova prin investiție a fost înregistrată în Parlament la finele anului 2016 de către un grup de deputați în frunte cu Andrian Candu, odată cu proiectul care prevedea amnistia fiscală, criticată dur de societatea civilă și abandonată ulterior.

Anterior, autoritățile au anunțat că, prin acest proiect de lege, se urmărește „atragerea investițiilor” în R. Moldova.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Fanel 11.06.2018 13:07

Maia Sandu, iti este frica sa nu iasa Filat si sa povesteasca la lume cine esti si de unde iti dadea banii in plic?

Serafim 11.06.2018 15:04

Doaman Maia poate mai bine ne explicati despre sedinta guvernului din 2014 noiembrie unde neatali ai semnat ca miliardul furat sa fie intors de noi ceatenii!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.10.2018 08:59 Nicolae Negru Politica urii

18.10.2018 10:02 Ziarul National Gheorghe Erizanu: Erdogan

15.10.2018 09:25 Nicolae Negru „Malul stâng întreabă malul drept”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că sintagma „integrare europeană” trebuie introdusă în Constituția R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md