16:08:25 15.08.2022
Stiri

R. Moldova va prelua PREȘEDINȚIA Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică – GUAM: „Vom organiza diferite evenimente, pentru a spori vizibilitatea organizației”

Actualitate 02.12.2021 17:16 Vizualizări1032 Autor: Ziarul National
R. Moldova va prelua PREȘEDINȚIA Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică – GUAM: „Vom organiza diferite evenimente, pentru a spori vizibilitatea organizației”


R. Moldova va prelua anul viitor președinția Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică – GUAM, din care fac parte Georgia, Ucraina, Azerbaidjan și Moldova. Anunțul a fost făcut de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, după reuniunea organizației la Stockholm, în marja ministerialei OSCE.

„Reuniunea a constituit un cadru propice evaluării realizărilor GUAM în exercitarea priorităților stabilite și a oferit participanților posibilitatea de a efectua un schimb de opinii cu privire la perspectivele consolidării cooperării dintre statele membre și asupra altor subiecte relevante pentru agenda organizației.

Am exprimat colegului meu georgian David Zalkaliani aprecierea pentru activitatea și eforturile depuse în realizarea obiectivelor trasate în exercitarea mandatului președinției din anul curent, în pofida constrângerilor cauzate de pandemie”, a precizat Popescu.

În cadrul reuniunii, Popescu a reafirmat angajamentul R. Moldova pentru promovarea unei abordări orientate spre dezvoltarea și implementarea proiectelor regionale, cu impact direct pentru economiile statelor membre, în contextul preluării de către Republica Moldova a Președinției-în-exercițiu GUAM în anul 2022.

„Mandatul președinției țării noastre va coincide cu aniversarea a 25 de ani a acestui format de cooperare regională, prilej oportun pentru organizarea diferitor evenimente, pentru a spori vizibilitatea organizației și a revitaliza dinamica dialogului în acest format”, a conchis șeful diplomației moldovenești.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.08.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Imparțialitatea falsă

12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md