08:29:42 20.10.2018
 
Stiri

R. Moldova riscă să PIARDĂ o investiție de 25 de MILIOANE de euro și să fie atrasă într-un arbitraj internațional

Economie 15.12.2017 16:40 Vizualizări2379 Autor: Ziarul National
R. Moldova riscă să PIARDĂ o investiție de 25 de MILIOANE de euro și să fie atrasă într-un arbitraj internațional

Reprezentanții „Moldova Zahăr”, companie cu capital de stat polonez, susțin că cei de la „Sudzucker Moldova”, care ar fi ajutați de Consiliul Concurenței, îi vor dispăruți de pe piața zahărului din R. Moldova. Totul a început după ce reprezentanții „Sudzucker Moldova” i-au acuzat pe cei ai companiei poloneze că folosesc cuvântul „Moldova” în denumire, iar Consiliul Concurentei le-a dat dreptate. La baza deciziei instituției antimonopol ar fi stat, printre altele, un sondaj de opinie, comandat de către „Sudzucker Moldova”.

Directorul general al „Moldova Zahar”, Wojciech Kolignan, se arată indignat de faptul că pe angajații de la Consiliul Concurenței nu-i deranjează cum sună „Sudzucker Moldova”, însă au o altă atitudine când vine vorba de compania pe care o reprezintă.

„Vedem că sintagma „Moldova” este prezentă în denumirea ambelor companii. De ce în 2011, atunci când am înregistrat „Moldova Zahăr”, cei de la „Sudzucker Moldova” nu au depus plângere? S-a întâmplat peste șapte ani, când deja am devenit un concurent important pentru ei. Noi suntem o companie cu capital de stat polonez și unicul concurent al celor de la „Sudzucker Moldova”. Ceea ce se întâmplă întrece orice măsură. Cum să privezi o companie de denumirea legală prin intermediul Consiliului Concurenței?”, întreabă Kolignan.

Întrebat dacă „Sudzucker Moldova” și Consiliul Concurenței ar acționa în comun, Kolignan a răspuns: „Nimeni nu ne poate interzice să ne punem unele întrebări și să căutăm anumite răspunsuri. De ce reprezentanții Consiliului Concurenței nu au efectuat un studiu propriu privind opinia oamenilor, dar au luat în calcul un sondaj realizat pe banii concurenților noștri? Ei nici nu au pus la îndoială acest studiu. De ce cei de la Consiliul Concurenței au copiat practic textul din plângerea celor de la „Sudzucker Moldova” atunci când au emis decizia?”, a spus acesta.

Conducerea „Moldova Zahăr” este sigură că cei de la Consiliul Concurenței vor face tot posibilul, inclusiv prin intermediul instanței de judecată, ca să obțină decizia privind modificarea denumirii companiei cu capital polonez, lucru ce va duce la blocajul operațional al companiei, preluarea cotei de piață de către „Sudzucker Moldova”, fapt care îi va genera companiei pierderi colosale.

„Astfel, acțiunile celor de la Consiliul Concurenței, în comun cu concurenții noștri, vor avea ca rezultat monopolizarea pieții de zahăr. În cazul în care se urmărește asta, atunci Guvernul polonez va pierde 25 de milioane de euro, care au fost investiți în R. Moldova. Moldova riscă un arbitraj internațional”, a mai adăugat sursa citată într-un interviu pentru kp.md.

Continuarea AICI

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.10.2018 08:59 Nicolae Negru Politica urii

18.10.2018 10:02 Ziarul National Gheorghe Erizanu: Erdogan

15.10.2018 09:25 Nicolae Negru „Malul stâng întreabă malul drept”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că sintagma „integrare europeană” trebuie introdusă în Constituția R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md