19:23:19 27.10.2020
 
Stiri

R. Moldova, pe cale să fie condamnată din nou la CtEDO din cauza așa-ziselor autorități din Transnistria: Un tânăr a decedat în închisoare

Actualitate 18.09.2020 14:59 Vizualizări1124 Autor: Ziarul National
R. Moldova, pe cale să fie condamnată din nou la CtEDO din cauza așa-ziselor autorități din Transnistria: Un tânăr a decedat în închisoare


R. Moldova și Federația Rusă ar putea fi condamnate din nou de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) în două cazuri care se referă la cetățeni deținuți în pușcăriile din Transnistria.

Asociația „Promo-LEX” anunță că CtEDO a comunicat, pe 14 septembrie 2020, guvernelor Republicii Moldova și Federației Ruse alte două cauze referitor la încălcarea drepturilor omului în regiunea transnistreană. Este vorba despre Alexandru Coliban c. Republica Moldova și Rusia și Valentina Drovorub c. Republica Moldova și Rusia.

În primul caz, Alexandru Coliban s-a plâns pe acțiunile întreprinse de așa-zisa administrație de la Tiraspol cu privire la reținerea sa ilegală, după ce l-a criticat pe unul dintre candidați la așa-numita funcție de „președinte” al regiunii transnistrene, și pe detenția sa în condiții inumane, cu paraziți, condiții sanitare precare, spațiu lipsit de ventilare, supraaglomerare, lipsa accesului la lumina zilei, insuficiență de hrană și apă potabilă, dar și asistență medicală precară.

În cel de-al doilea caz, Valentina Drovorub reclamă neacordarea asistenței medicale necesare fiului său care a murit în una din închisorile din regiunea transnistreană pe 1 noiembrie 2013. De asemenea, ea se pânge că reținerea ilegală a fiului ei, dar și detenția acestuia în condiții inumane.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului solicită guvernelor Republicii Moldova și, în special, Guvernului Rusiei să furnizeze Curții orice informații tangibile și orice argument relevant capabil să stabilească faptul că, din iulie 2010, Rusia nu mai exercită un control efectiv sau o influență decisivă asupra structurilor autoproclamate din regiunea transnistreană.

De asemenea, CtEDO solicită guvernelor Republicii Moldova și Federației Ruse să-și exprime opinia cu privire la legitimitatea, independența și imparțialitatea funcționării așa-numitor instanțe judecătorești din regiunea transnistreană, inclusiv a Curții Constituționale, înființate la 12 iunie 2002.

După ce va primi răspunsurile solicitate, CtEDO va lua decizii în aceste două cauze.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Dinu 18.09.2020 15:31

Acest mesaj sa-l inaintati anume lui Dodon, care-l primeste la Condrita pe separatistul Krasnoselski, in loc sa-i fie intentat dosar penal si interzicerea accesului in R.Moldova.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.10.2020 16:37 Ziarul National Alecu Reniță // Lăsați-ne în pace, po...

26.10.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Neutralitatea” trăd...

23.10.2020 09:09 Ziarul National Nicolae Negru // De ce se implică Put...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Pentru cine veți vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md