15:39:08 19.09.2018
 
Stiri

R. Moldova ocupă locul 17 printre țările-membre INTERPOL la capitolul baze de date și schimb de informații

Social 08.06.2018 09:35 Vizualizări608 Autor: Ziarul National
R. Moldova ocupă locul 17 printre țările-membre INTERPOL la capitolul baze de date și schimb de informații

„R. Moldova este un membru important al INTERPOL, cu o contribuție semnificativă în crearea bazei de date și a schimbului de informații, ocupând locul 17 printre țările-membre”, a declarat președintele organizației, Meng Hongwei, în cadrul unei întrevederi cu premierul Pavel Filip.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, Meng Hongwei a apreciat prestația reprezentanților R. Moldova în cadrul Organizației și contribuția semnificativă la consolidarea parteneriatului, a șefului Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, care este membru al Comitetului Executiv INTERPOL din partea continentului European, și a șefului Comisiei de control al fișierelor, Vitalie Pîrlog.

În cadrul discuției, oficialii au menționat că R. Moldova are o poziție strategică între Vest și Est, lucru important pentru combaterea crimei internaționale. În acest sens, a fost evidențiată disponibilitatea consolidării în continuare a colaborării dintre Guvernul R. Moldova și INTERPOL pentru asigurarea securității globale și regionale. Totodată, părțile au subliniat importanța dezvoltării colaborării dintre poliție și societatea civilă.

Totodată, președintele Interpol a constat că posibilitățile și capacitățile poliției diferă de la o țară la alta, subliniind importanța acordării ajutorului necesar pentru echiparea și instruirea structurilor polițienești. Printre principalele probleme de securitate la nivel global au fost menționate terorismul, criminalitatea transnațională și cea cibernetică.

Prim-ministrul Pavel Filip a specificat că în era tehnologiei informației, vulnerabilitățile în spațiul cibernetic devin tot mai mari, iar unele crime se fac chiar în fața computerului. Cei doi s-au pronunțat pentru o cooperare mai eficientă în prevenirea riscurilor cibernetice.

Pavel Filip și Meng Hongwei au făcut, de asemenea, un schimb de opinii referitor la relațiile bilaterale dintre Moldova și China. Premierul a informat despre inițiativa unilaterală a Guvernului de a exclude, în vara anului trecut, obligativitatea vizelor pentru cetățenii chinezi, ceea ce va impulsiona relațiile economice dintre țări, precum și dezvoltarea turismului.

La rândul său, Meng Hongwei a spus că turiștii chinezi sunt interesați să viziteze țara noastră, iar vinurile moldovenești și beciurile de la noi reprezintă puncte de atracție turistică.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Marian 08.06.2018 10:43

Odata cu preluarea experientei si a bunurilor metode de reactionarea in cazul combaterii criminalitatii de la INTERPOL, Politia din RM , va reusi sa aduca statul la un nou nivel si sa mai urcam in trepte la capitolul de schimb de informatii!

Spencer 08.06.2018 10:46

Pentru o țară ca Moldova comsider că ăsta e un succes veritabil de aia probabil și am fost onorați cu aceadtă vizită, ce ar putea aduce la un bun schimb de experiență.

Vera 08.06.2018 11:03

Iata ar trebui sa se faca mai multe stiri de felul asta. Cum nu ai da Moldova are sucesele ei si ar trebui sa fie promovate, nu numai ceea ce e rau.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.09.2018 09:20 Nicolae Negru De ce îl plagiază Plahotniuc pe Dodon?

15.09.2018 09:01 Ziarul National ANALIZĂ // Trump schimbă lumea! Motiv...

14.09.2018 09:20 Nicolae Negru Să vorbim la Berlin despre reUnire

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md