00:54:34 24.06.2024
Stiri

R. Moldova, conectată la coridoarele de transport internaționale: Terminal multimodal, construit la stația feroviară Berești din municipiul Ungheni

Actualitate 24.05.2024 15:02 Vizualizări1825 Autor: Ziarul National
R. Moldova, conectată la coridoarele de transport internaționale: Terminal multimodal, construit la stația feroviară Berești din municipiul Ungheni


R. Moldova va fi conectată la coridoarele de transport internaționale printr-un terminal logistic multimodal amplasat la stația feroviară Berești din municipiul Ungheni.

O companie internațională va elabora, în următoarele luni, un studiu de fezabilitate privind construirea infrastructurii necesare acestui terminalul logistic multimodal, care va integra toate tipurile de transportare a mărfurilor - terestră, în containere și mărfuri generale.

În baza acestui studiu, Guvernul va putea identifica investitori internaționali dispuși să dezvolte un hub regional logistic în R. Moldova.

Secretarul de stat al Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Viorel Garaz, a declarat astăzi, în cadrul ședinței Grupului de lucru interinstituțional pentru implementarea proiectului investițional Complexul logistic Berești, că dezvoltarea acestei infrastructuri va genera multiple oportunități economice pentru R. Moldova, dar și beneficii pentru și țările vecine.

„Deși investiția de dezvoltare a unui astfel de complex logistic va fi considerabilă, ajungând la câteva milioane de dolari, veniturile generate de această infrastructură vor fi însemnate. Este o investiție extrem de atractivă atât pentru investitorii internaționali, cât și pentru potențialii investitori din țară și din regiune”, a menționat Viorel Garaz.

Studiul de fezabilitate demarat în parteneriat cu programul USAID Reforme Instituționale și Structurale în R. Moldova va include o analiză complexă a situației din regiune privind infrastructura existentă pentru transportul de mărfuri, posibilitatea dezvoltării unei rețele care interconectează diverse terminale din republica noastră și din regiune, estimarea costurilor și opțiunilor investiționale și necesitățile de ajustare a cadrului legal pentru a susține dezvoltarea unui astfel de terminal logistic.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md