21:46:12 27.09.2021
Stiri

Purtarea MĂȘTILOR de protecție, OBLIGATORIE în municipiul Chișinău în spațiile închise, dar și cele DESCHISE. Amenzi usturătoare pentru cei care vor fi prinși în spațiile publice deschise fără mască

Actualitate 20.11.2020 20:04 Vizualizări2086 Autor: Ziarul National
Purtarea MĂȘTILOR de protecție, OBLIGATORIE în municipiul Chișinău în spațiile închise, dar și cele DESCHISE. Amenzi usturătoare pentru cei care vor fi prinși în spațiile publice deschise fără mască


Purtarea măștilor de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice deschise, pe întreg teritoriul mun. Chișinău. De asemenea, măsura de protecție prin acoperirea nasului și gurii rămâne valabilă pentru spațiile închise, inclusiv în transportul public. Aceste restricții au fost aprobate de Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău, în ședința de vineri, 20 noiembrie 2020.

Nerespectarea măsurilor impuse de autorități constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi drept temei pentru atragerea la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.

Astfel, comisiile intersectoriale, în comun cu Direcţia de poliţie a municipiului Chişinău și Centrul de Sănătate Publică Chișinău, vor efectua verificări și controale inopinate în piețe, magazine, centre comerciale, restaurante, săli de sport etc., în scopul documentării măsurilor de sănătate publică aplicate (termometria corectă a vizitatorilor, purtarea măștilor de protecție, respectarea distanței fizice, disponibilitatea dezinfectanților etc.).

Primarul general, Ion Ceban, a venit cu un îndemn către locuitorii capitalei, în vederea respectării normelor anti COVID. „Pledez pentru purtarea măștilor în spațiul public atât închis, cât și deschis și voi susține această măsură, dar sunt contra activității cluburilor de noapte, pe vreme de pandemie și sunt contra acelor agenți economici care nu întreprind măsurile necesare anti-COVID", a declarat edilul.

În context, administrația publică locală va organiza consultări cu reprezentanții HoReCa din capitală, în scopul aprobării deciziilor raționale, în contextul creșterii ratei de infectare a populației cu coronavirus.

De asemenea, CESPMC recomandă instituțiilor publice municipale și celor de drept privat să implementeze un orar gradual de muncă pentru angajați, cu începerea programului de la 7:00, 7:30, 8:00, 8:30 și 9:00.

Autoritățile administrației publice locale din municipiul Chișinău, toate persoanele juridice de drept public și de drept privat, care activează pe teritoriul administrat, locuitorii municipiului, inclusiv ai localităților suburbane, alte persoane fizice, aflate pe teritoriul municipiului Chișinău, se vor conforma respectării stricte a măsurilor de sănătate publică, pentru combaterea infecției COVID-19.

Sursa: Deschide.md

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, între ciocan și...

24.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ce înseamnă pentru „...

20.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apatia transnistrean...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Maia Sandu trebuie să plece la Moscova pentru a-l ruga pe Vladimir Putin să vândă gaze mai ieftine Republicii Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md