07:17:16 29.10.2020
 
Stiri

PSRM și Nagacevschi vor DEMITEREA lui Alexandru Tănase: „Judecătorii CC nu-s politicieni și trebuie să vină cu SOLUȚII”

Politică 17.11.2015 14:36 Vizualizări5222 Autor: Ziarul National
PSRM și Nagacevschi vor DEMITEREA lui Alexandru Tănase: „Judecătorii CC nu-s politicieni și trebuie să vină cu SOLUȚII” captură privesc.eu
Fadei Nagacevschi


Fracțiunea Partidului Socialiștilor din R. Moldova a depus o sesizare la Curtea Constituțională (CC) prin care solicită interpretarea stării de incompatibilitate a funcției de judecător a președintelui Alexandru Tănase. Potrivit socialiștilor, Tănase a procedat asemenea fostului președinte al CC, Dumitru Pulbere, care în 2011 a fost demis pentru că și-a expus opinia personală în cadrul unei emisiuni televizate.

„Alexandru Tănase și-a permis mai multe declarații politice în ultima perioadă. Fostul președinte Dumitru Pulbere a fost demis pentru aceleași motive. Domnul Tănase a spus că R. Moldova e un stat capturat și că alegerile parlamentare anticipate nu pot avea loc în ultimele șase luni de mandat al președintelui țării. Dacă CC nu oferă soluții, atunci poate sunteți complici celor care au capturat statul. Obiectivul nostru este dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor anticipate. Așteptăm de la CC soluții clare în vederea lichidării captivității și scoaterea statului din această captivitate”, a declarat deputatul socialist, Vlad Batrâncea.

O declarație la fel de tranșantă a fost făcută de Fadei Nagacevschi, fiul cunoscutului avocat Vitalie Nagacevschi, fost coleg de partid cu Alexandru Tănase.

„Atunci când domnul Tănase a spus că Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele șase luni de mandat al președintelui, dânsul și-a exprimat o opinie prestabilită. O decizie în acest sens trebuie să fie luată de Înalta Curte. La noi e un haos total. Judecătorii CC nu sunt politicieni și nu trebuie să facă declarații politice. Ei trebuie să vină cu soluții atunci când apar probleme”, a spus juristul PSRM, Fadei Nagacevschi.

Socialiștii au solicitat ca această sesizare să fie examinată în regim de urgență.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Efim 17.11.2015 16:17

Hai ca PLDM-ul se face din ce in ce mai solidari cu psrm. Ii bun, da cum ramine cu cursul UE ? Sau deja ne ducem in taiojnii soiuz ?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.10.2020 16:37 Ziarul National Alecu Reniță // Lăsați-ne în pace, po...

26.10.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Neutralitatea” trăd...

23.10.2020 09:09 Ziarul National Nicolae Negru // De ce se implică Put...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Pentru cine veți vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md