14:42:37 23.05.2024
Stiri

Prorusul Dodon, pretenții TERITORIALE înaintate României: „Acesta e pământul nostru, nu al vostru. Și încă o să mai punem întrebare al cui, unde și ce pământ, dacă o să trebuiască”

Actualitate 12.04.2024 14:41 Vizualizări2265 Autor: Ziarul National
Prorusul Dodon, pretenții TERITORIALE înaintate României: „Acesta e pământul nostru, nu al vostru. Și încă o să mai punem întrebare al cui, unde și ce pământ, dacă o să trebuiască”


Socialistul Igor Dodon, un politician prorus de la Chișinău cercetat în mai multe dosare penale, inclusiv pentru trădare de patrie, susține că Recensământul populației și al locuințelor, desfășurat o dată în zece ani, dar și referendumul privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană ar fi „elementele” unui plan de „lichidare” a R. Moldova și de „apariție a trupelor NATO” pe teritoriul nostru. Un rol important în acest presupus plan, la care face referire Dodon, l-ar avea România.

„Recensământul și referendumul privind aderarea R. Moldova la UE sunt elementele unei strategii foarte bine gândite. În cadrul recensământului strâng datele... vor ca să fie mai mulți români. Iar în cadrul referendumului lichidează legislația R. Moldova. Vor spune că legile UE sunt mai presus ca cele din R. Moldova. Aceste două acțiuni, în paralel cu militarizarea R. Moldova, cu exerciții militare... sar americanii cu parașuta în nordul R. Moldova, sunt elementele unui singur scenariu – lichidarea R. Moldova și apariția trupelor NATO. Maia Sandu ne duce pe scenariul lichidării statului R. Moldova și războiului pe acest teritoriu. Eu nu mă tem să spun aceste cuvinte”, a declarat astăzi Dodon, într-o intervenție video pe rețelele de socializare.

Totodată, Dodon i-a arătat din deget prim-ministrului unionist al României, Marcel Ciolacu, și a înaintat Bucureștiului pretenții teritoriale.

„Suplimentar la acțiunile descrise mai sus, puneți și declarațiile premierului României (Marcel Ciolacu n.r.), care spune că vrea Unirea (cu R. Moldova n.r.), că acesta e pământul nostru. Mai pune-ți pofta în cui, domnule prim-ministru. Acesta e pământul nostru, nu al vostru. Și încă o să mai punem întrebare al cui, unde și ce pământ, dacă o să trebuiască. Suntem vecini, suntem frați, dar să ne stimăm reciproc. Eu credeam că partenerii noștri români au mai multă înțelepciune. Da, în fruntea țării noastre sunt niște vremenciki (vremelnici - n.r.), niște persoane temporare, cetățeni ai României. Voi îi controlați și ghidați. Dar noi, cetățenii acestui stat, nu vom permite acest lucru”, a menționat Dodon, care a recunoscut, în imagini video apărute anterior în spațiul public, că Federația Rusă finanța partidul pe care îl conduce cu „până la un milion de dolari” pe lună.

Dodon i-a certat și pe analiștii din R. Moldova care susțin Unirea R. Moldova cu România.

„Vedeți ce spun televiziunile care promovează guvernarea, vedeți ce spun analiștii lor. Igor Boțan spune că nu a fost atât de rea Unirea de la 1918. Spune că a fost bunișoară. Adică, au fost omorâți zeci de mii de moldoveni atunci... jandarmi români în centrul țării noastre. Răscoala de la Tatarbunar. Dar nu a fost nimic rău, spune el. Păi toate chestiile acestea nu sunt întâmplătoare. Sunt elementele unui plan bine gândit”, a declarat socialistul care nu a condamnat niciodată crimele regimului sovietic în raport cu populația Basarabiei anexate după anul 1940 - foamete, deportări și persecuții politice.

CITIȚI și DOCUMENTAT: Ce pierderi umane a avut Basarabia pe timpul ocupației sovietice. Cifre DUREROASE

În același context, Dodon a speriat cetățenii cu războiul, despre care spune că ar fi pus la cale de români și americani.

„Stimați reprezentanți ai opoziției, noi încercăm să ne măsurăm la cine e mai mare, dar nu vedem ce fac ei. Ei pregătesc lichidarea țării. Dacă nu o să înțelegem lucrul acesta, paralel cu militarizarea... Înțelegeți de ce se întărește armata? Pentru că, după recensământ, după referendum vor spune că aici sunt 90% de români. Unele regiuni o să spună că nu sunt de acord... Păi lor le trebuie armată puternică, împreună cu românii și americanii, pentru ca pe cei nemulțumiți să-i pună la punct cu armata. Este un pas către un război civil. Maia Sandu, opriți-vă. Ceea ce faceți dvs. e împotriva poporului”, a mai declarat Igor Dodon, fostul președinte al R. Moldova care nu a fost primit în nicio capitală occidentală în cei patru ani de mandat.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md