15:53:01 18.01.2022
Stiri

PROMISIUNE // Dosarele care vizează frauda bancară, laundromatul, concesionarea Aeroportului, „Avia-Invest” și Arena Chișinău, PRIORITARE pentru Procuratura Generală în 2021

Actualitate 09.03.2021 13:27 Vizualizări1175 Autor: Ziarul National
PROMISIUNE // Dosarele care vizează frauda bancară, laundromatul, concesionarea Aeroportului, „Avia-Invest” și Arena Chișinău, PRIORITARE pentru Procuratura Generală în 2021


Procuratura Generală (PG) promite să accelereze în acest an investigațiile care vizează dosare de rezonanță, rămase în aer de ani buni, dar și trimiterea pe banca acuzaților a celor vinovați, „cu încadrarea juridică corectă a acțiunilor fiecăruia, cu probe suficiente și concludente”.

Este vorba în mod special despre dosarele care se referă la frauda bancară, laundromat, concesionarea Aeroportului, „Avia-Invest”, dar și Arena Chișinău.

Dosarele au fost incluse într-un „top 5” al priorităților PG pentru anul 2021.

CITIȚI și DOC // Procurorii DEJOACĂ schema de la „Chișinău Arena”: Inițiatorii proiectului păgubos pentru stat ar intenționa să preia cele 59 ha „în contul datoriilor față de creditori”. Cine ar sta în spate

Instituția își mai propune să monitorizeze în acest an activitatea Procuraturii Anticorupție și PCCOCS, pentru ca acestea „să-și justifice menirea” prin respectarea drepturilor participanților la procedurile penale: învinuiri temeinice, rețineri, arestări, interceptări, percheziții etc. și, totodată, anchete eficiente.

De asemenea, PG promite cooperare eficientă cu organele de urmărire penală și cele ce practică activitatea specială de investigație, cu identificarea segmentelor de infracționalitate ce necesită a fi combătute în mod prioritar, cum ar fi traficul ilicit de droguri, contrabanda, traficul de persoane, corupția și crimele conexe, spălarea banilor, criminalitatea economică ce afectează securitatea financiară a statului, a sistemului bancar, cel de asigurări etc.

Și asigurarea „independenței procesuale a procurorilor de caz” se numără printre prioritățile PG din acest an, în special pe dosarele sensibile și de rezonanță, astfel încât influențele necorespunzătoare ale unor reprezentanți ai mediului politic să nu determine procurorii să aibă frică să adopte decizii nepopulare, dar care sunt întemeiate pe adevărul judiciar stabilit prin probe suficiente și concludente, indiferent de statutul, apartenența politică sau de grup a făptuitorilor.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Frăție” cu forța

14.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Răbdare și discernământ

10.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre „dezvăluiri” ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
De ce credeți că s-au scumpit gazele naturale livrate R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md