16:29:42 07.07.2020
 
Stiri

PROGNOZE // Scenariile avansate de epidemiologii din R. Moldova pentru următoarele CINCI săptămâni de pandemie: În ce caz am putea avea peste o MIE de cazuri de COVID-19? „Tendința este REALISTĂ”

Actualitate 29.05.2020 11:29 Vizualizări1427 Autor: Ziarul National
PROGNOZE // Scenariile avansate de epidemiologii din R. Moldova pentru următoarele CINCI săptămâni de pandemie: În ce caz am putea avea peste o MIE de cazuri de COVID-19? „Tendința este REALISTĂ”


Epidemiologii din R. Moldova au elaborat două scenarii posibile care ar putea avea loc în următoarele cinci săptămâni în ceea ce privește numărul cazurilor de COVID-19 pe care le-am putea înregistra.

Astfel, până la finele lunii iunie curent, am putea avea fie sub 200 de cazuri de noul coronavirus confirmate săptămânal, fie peste o mie, ultimul scenariu fiind destul de „realist”, atenționează specialiștii.

Acesta lucru va fi determinat de rata de contagiozitate care depinde în mare parte de comportamentul populației.

CITIȚI și DOC // Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică îi spune NU lui Dodon: Restricțiile care vizează HoReCa NU vor fi anulate de pe 1 iunie

„Dacă rata de contagiozitate rămâne să varieze între indicatorii 0,9 - 1,3 (cum este în prezent - n.r.), riscăm să menținem trendul de creștere a cazurilor și acesta este răspunsul pentru întrebările de genul de ce nu se deschide astăzi totul simultan - pentru că va influența la valoarea ratei de contagiozitate și la creșterea numărului de cazuri.

În cazul în care rata de contagiozitate coboară sub valoarea 1 și variază între 0,6 - 0,9, vom înregistra cu siguranță un trend de scădere a incidenței prin infecția de COVID-19. Dacă păstrăm acest indicator la valoarea 0,6 - 0,7, noi în luna iunie vom înregistra per săptămână sub 200 de cazuri de îmbolnăviri. În caz contrar, tendința de înregistrare masivă a cazurilor, care va depăși cifra de o mie săptămânal, este realistă și trebuie să înțeleagă asta toată lumea, inclusiv cei care vor cu orice preț să relanseze diferite activități”, a atenționat astăzi Nicolae Furtună, șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, într-o conferință de presă.Potrivit lui Furtună, și redeschiderea grădinițelor este prematură, fiindcă există risc sporit de infectare a copiilor, având în vedere situația epidemiologică actuală din republică.

CITIȚI și COVID-19: Câte persoane din R. Moldova au fost testate la noul coronavirus de la declanșarea pandemiei? Vârsta medie a persoanelor infectate este de 47,4 ani, iar a morților - de 66,5 ani

Menționăm că, astăzi, capacitatea spitalelor cu profil COVID din R. Moldova este de circa 2 000 de paturi, peste 200 dintre care - la terapie intensivă.

În R. Moldova au fost confirmate până acum 7 725 de cazuri de COVID-19, dintre care 55% dintre persoanele infectate au fost tratate, iar 282 au decedat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Petru 29.05.2020 12:32

Furtuna,de ce nu indemni pe Dodon sa poarta masca,sa nu fie un exemplu negativ pentru populatiia tarii ? Sau recomandarile tale sunt pentru prosti.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md