07:20:46 01.06.2020
 
Stiri

Producătorii din R. Moldova mai au în depozitele frigorifice o mie de tone de struguri și 35 de mii de tone de mere: Ministrul Agriculturii îi îndeamnă să vândă fructele în cadrul unor târguri din Chișinău

Economie 18.04.2019 18:00 Vizualizări1164 Autor: Ziarul National
Producătorii din R. Moldova mai au în depozitele frigorifice o mie de tone de struguri și 35 de mii de tone de mere: Ministrul Agriculturii îi îndeamnă să vândă fructele în cadrul unor târguri din Chișinău Klumea


În depozitele frigorifice din R. Moldova se află pe moment la păstrare circa o mie de tone de struguri, dar și circa 35 mii de tone de mere, arată o analiză a angajaților Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

„În urma analizei situației, am aflat că în primul trimestru al anului curent au fost exportate circa 18,9 mii de tone de struguri. Principalele destinații ale exportului de struguri au fost țările membri ale Uniunii Europene și CSI. Prețul de comercializare a strugurilor pe piețele străine a fost în medie de circa 0,5 dolari. Pe piața internă au fost comercializate estimativ 100 de tone. În prezent, la păstrare mai sunt încă o mie de tone de struguri. Dacă ritmul de vânzare pe parcursul lunii aprilie va fi ca cel din luna martie, atunci până la sărbătorile de Paști stocurile de struguri ce se află la păstrare în depozitele frigorifice din țară ar putea fi epuizate”, a declarat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, în cadrul unei ședințe de la minister.

Potrivit lui Ciubuc, cele mai mari volume de struguri la păstrare se află în raioanele Nisporeni, Ialoveni, Cahul și Strășeni. De asemenea, o parte din struguri a fost livrată la procesare pentru producerea vinului. Patru unități vinicole din Cahul, Călărași, Nisporeni și UTA Găgăuzia au acceptat să prelucreze circa 1 200 de tone de struguri.

Pentru a ajuta producătorii agricoli să își comercializeze producția din depozitele frigorificei, ministrul Nicolae Ciubuc a solicitat angajaților ministerului să informeze producătorii despre deschiderea iarmarocului de primăvară în sectorul Râșcani al capitalei, despre disponibilitatea companiilor de procesare și despre oportunitățile noilor piețe de desfacere.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md