06:21:07 27.06.2019
 
Stiri

Procurorul general Eduard Harunjen, DETALII despre dosarul privind finanțarea PSRM-ului de către Moscova: Care este soarta dosarului privind finanțările din Bahamas

Social 11.06.2019 17:42 Vizualizări1788 Autor: Ziarul National
Procurorul general Eduard Harunjen, DETALII despre dosarul privind finanțarea PSRM-ului de către Moscova: Care este soarta dosarului privind finanțările din Bahamas

Eduard Harunjen, procurorul general al R. Moldova vorbește, într-o discuție cu „Ziarul de Gardă”, despre procesul penal inițiat de procurori pe marginea finanțării Partidului Socialiștilor din R. Moldova și afirmă că înregistrările video apărute în spațiul public sunt examinate de experți și s-a purces la audierea martorilor.

„Imediat ce au apărut aceste informații în mass-media, Procuratura s-a autosesizat și a inițiat un proces penal. Asta este o activitate firească a Procuraturii, de a reacționa la toate informațiile, care indică, într-un fel sau altul, la ilegalități. Așa am făcut-o de fiecare dată. Circumstanțele sunt examinate prin prisma faptelor de finanțare ilegală a partidelor politice și spălare de bani. În investigații sunt antrenați mai mulți procurori din mai multe subdiviziuni, dar și specialiști și ofițeri din mai multe instituții de stat, inclusiv cu atribuții speciale de investigație. Astfel de fapte comportă un risc major pentru securitatea statului și funcționarea democrație. Procurorii au ridicat probe. Ele sunt examinate. A fost ridicat inclusiv acel video. Veridicitatea o vor stabili specialiștii în domeniu. Sunt audiate mai multe persoane. Acum nu avem baze legale pentru a le face publice numele”, a comentat Harunjen pentru ZdG.

CITIȚI și Procuratura anunță că AUDIAZĂ MARTORII din dosarul penal deschis pentru „finanțarea ilegală a unor partide”

Cât despre celălalt dosar penal în care era vizată finanțarea PSRM-ului cu bani din Bahamas, gestionat de Procuratura Anticorupție, Harunjen a menționat că „acum, informațiile apărute în spațiul public au dat o lumină nouă la tot ce exista până acum la subiect. De multe ori, până acum, primeam denunțuri, plângeri, doar că nu erau altceva decât declarații ale politicienilor. Asemenea investigații sunt de durată și ele implică autorități și din alte state”, precizează Harunjen.

Întrebat cum va acționa ancheta, ținând cont de faptul că președintele R. Moldova, cel de la declarațiile căruia a pornit procesul penal, Harunjen a făcut referire la prevederile Constituției.

CITIȚI și PASĂREA PE LIMBA EI PIERE // Dodon recunoaște veridicitatea înregistrărilor video de la „negocierile” cu Plahotniuc: Operațiune specială a serviciilor secrete rusești? „Eu nu pot dezvălui totul”

„Constituția stabilește gradul de inamovibilitate al președintelui. Noi vom ține cont de aceste prevederi și nu vom încălca cerințele Constituției. Noi putem avansa în investigații și putem investiga faptele care constituie infracțiune, doar că există unele elemente de imunitate. Dacă studiați articolul 81 din Constituție, veți putea înțelege despre ce este vorba”, zice procurorul general.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!timofei 11.06.2019 19:11

după Dodon la pachet trebuie să fie arestați și toți uzurpatorii actuali a puterii in frunte cu Maia, Nastase si Zina Karabina!!!!

Andrei Bunu 11.06.2019 20:42

In starea cand RM se afla in dualitate de putere, despre ce impartialitate a procuaturii poate fi vorba? Harunjen realizeaza acest lucru? Chiar daca Dodon demult trebuia infundat in puscarie, de ce s-a trezit abia acum?.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2019 09:24 Nicolae Negru Metanarativul despre viței și vaci, m...

21.06.2019 19:00 Ziarul National Victor Chirilă // Dodon și dezoligarh...

21.06.2019 09:12 Nicolae Negru Nașa Rusia

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md