21:13:56 22.07.2018
 
Stiri

DOC // Procurorii de la Chișinău consideră că Silvia Radu nu uzurpă puterea în capitală

Social 12.02.2018 10:32 Vizualizări765 Autor: Ziarul National
DOC // Procurorii de la Chișinău consideră că Silvia Radu nu uzurpă puterea în capitală

Procurorul adjunct al Chișinăului, Adrian Popenco, a refuzat să-l penalizeze pe procurorul Veaceslav Toderiță, care a decis, la mijlocul lunii ianuarie curent, să nu pornească un dosar penal în privința acțiunilor „ilegale” ale primarului interimar Silvia Radu și viceprimarilor de Chișinău, Nistor Grozavu și Ruslan Codreanu.

Cererea la Procuratură a fost depusă de liberalul Valeriu Munteanu, care arăta că numirea Silviei Radu în fruntea Primăriei capitalei este ilegală. Apoi, Munteanu a scris plângere pe procurorul Toderiță, care a refuzat să intenteze dosar penal pentru că „lipsesc elementele infracțiunii”.
„Procuratura municipală ne-a comunicat că nu a găsit componență de infracțiune în acțiunile concertate ale grupului Radu-Grozavu-Codreanu de preluare pe căi ilegale a conducerii municipiului Chișinău, aceștia fiind, în viziunea acuzatorilor de stat, curați ca lacrima. Noi rămânem convinși de faptul că Primăria Chișinău a încăput, eludându-se legea și voința locuitorilor capitalei, pe mâinile unui grup organizat, care uzurpă puterea în Chișinău, or nicăieri în lume nu veți vedea ca un viceprimar să numească alți viceprimari, unuia dintre aceștia atribuindu-i rolul de primar-interimar. La ce bun alegeri locale? Unde-i „cetățeanul” în toată afacerea acesta tenebroasă?”, întreabă Valeriu Munteanu.

Liberalul anunță că va ataca ordonanța procurorului Popenco în judecată: „În cel mai scurt timp, vom ataca în instanța de judecată actul emis de procurori, realizându-ne astfel dreptul legal și obligația morală de a reîntoarce Primăria municipiului Chișinău locuitorilor acestuia, or astăzi capitala, fără niciun drept, este pe mâinile Partidului Democrat și ale Partidului Socialiștilor”.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.07.2018 09:29 Nicolae Negru Oligarhia pre limba ei piere, iar Dod...

16.07.2018 09:25 Nicolae Negru Cine și de ce l-a împușcat pe Teo Țăranu

13.07.2018 09:26 Nicolae Negru Cine pune sare pe „rana” Rusiei și de...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md