01:36:12 27.02.2024
Stiri

Primarul Ion Ceban și consilierul municipal, Igor Dodon, și-au dat mâna la ședința de constituire a CMC. Fostul președinte al R. Moldova a fost îndemnat să se prezinte, atunci când s-a adresat consilierilor

Actualitate 07.12.2023 14:28 Vizualizări2322 Autor: Ziarul National
Primarul Ion Ceban și consilierul municipal, Igor Dodon, și-au dat mâna la ședința de constituire a CMC. Fostul președinte al R. Moldova a fost îndemnat să se prezinte, atunci când s-a adresat consilierilor


Primarul general al capitalei Ion Ceban și cei 51 de consilieri municipali, care au fost aleși la alegerile locale generale din 5 noiembrie curent, au participat astăzi la ședința de constituire a Consiliului Municipal Chișinău (CMC). Atât primarul Ceban, cât și liderii celor mai importante formațiuni din CMC au promis că vor lucra în beneficiul locuitorilor capitalei și vor vota toate proiectele menite să îmbunătățească viața citadinilor.

Ion Ceban a primit legitimația de primar pentru următorii patru ani și a promis să fie „primarul tuturor locuitorilor” capitalei.

„Voi face tot posibilul ca să fiu primarul tuturor locuitorilor municipiului Chișinău. Oamenii ne-au votat ca să furnizăm rezultate. Ei așteaptă de la noi responsabilitate, maturitate politică, implicare, dedicație și multă muncă. Oamenii au obosit de certuri, de scandaluri, de acuzații nefondate și așteaptă rezultate de la primar și CMC. Sper că în următorii patru ani să muncim constructiv, chiar dacă va exista multă critică”, a menționat Ceban.

La microfon a ieșit și proaspătul consilier municipal, Igor Dodon. Socialistul a fost surprins când a fost îndemnat să se prezinte.

„Dodon Igor, consilier municipal socialist. Dle primar, felicitări pentru succesul obținut în campania electorală. A fost un succes meritat și sunt ferm convins că noi, cu toții, ne bucurăm de rezultatele bune înregistrate în Chișinău în ultimii patru ani. Suntem cu toții diferiți, dar alegerile s-au finalizat. Oamenii așteaptă lucruri bune și frumoase pentru Chișinău. Noi vom susține orice proiect care va fi în interesul cetățenilor. Suntem gata să conlucrăm atât cu executivul, cât și cu fiecare consilier municipal din această nouă componență. Sper că dezbaterile politice vor ocoli CMC, dar să nu fim naivi. Astfel de dezbateri vor fi. Dar să lăsăm dezbaterile pentru alegerile prezidențiale, parlamentare, iar aici să muncim. Oamenii așteaptă soluții pentru problemele care au”, a menționat Dodon.

Ulterior, socialistul a mers spre Ion Ceban și i-a întins mâna, urându-i succes.

Principalul contracandidat al lui Ceban în lupta pentru fotoliul de primar, Lilian Carp, a fost ceva mai rezervat în ceea ce privește viitorul luminos al Chișinăului.

„Alegerile au rămas în urmă, dar problemele au rămas pe loc. Dacă ne pasă de Chișinău, atunci trebuie să discutăm despre cum vrem să arate orașul, despre felul cum trebuie construit Chișinăul și ce trebuie să facem. Noi nu trebuie să admitem lipsa de transparență. Să nu mai admitem construcții ilegale, să avem o viziune clară privind rutele de transport public, astfel încât să nu fie ambuteiaje. Cum să avem servicii publice mai bune, despre confortul din propriile curți etc. Astfel, dezbateri politice trebuie să existe, pentru că toate aceste lucruri înseamnă politică. Administrarea unor procese înseamnă politică. Deci, noi ne dorim discuții despre cum trebuie să arate orașul. Rațiunea trebuie să prevaleze în politicile pe care le facem noi în orașul Chișinău. PAS are 20 de mandate. Avem rațiune și viziune cum trebuie să arate acest oraș. Sper să avem cât mai multe dezbateri și discuții despre Chișinău și să votăm lucruri bune pentru locuitorii capitalei”, a conchis Carp.

De menționat că PAS și Mișcarea Alternativa Națională au câte 20 de mandate în CMC, Partidul Socialiștilor din R. Moldova – 6 mandate, Partidul Comuniștilor din R. Moldova – 2 mandate, Partidul „Renaștere”, Platforma „Demnitate și Adevăr” și Partidul Nostru – câte un mandat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md