07:20:14 22.09.2018
 
Stiri

Prima ședință pentru implementarea PROIECTULUI de edificare a „Arenei Chișinău”. Ce TERMENE au fost stabilite

Economie 14.03.2018 14:40 Vizualizări1323 Autor: Ziarul National
Prima ședință pentru implementarea PROIECTULUI de edificare a „Arenei Chișinău”. Ce TERMENE au fost stabilite

Grupul de lucru privind implementarea proiectului de edificare a arenei polivalente „Arena Chișinău”, întrunit astăzi la Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI), urmează ca în următoarele 10 zile să elaboreze o foaie de parcurs pentru realizarea proiectului de parteneriat public-privat anunțat ieri de liderul PD, Vlad Plahotniuc.

Potrivit unui comunicat de presă al MEI, până la data de 1 aprilie 2018, membrii grupului trebuie să prezinte Guvernului spre examinare și aprobare proiectele actelor normative necesare implementării acestui proiect.

„Construcția unei arene polivalente reprezintă o prioritate strategică a statului, odată ce oferă R. Moldova o serie de avantaje și oportunități. Conform studiului de pre-fezabilitate, elaborat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, „Arena Chișinău” va avea o capacitate de 3000-5000 de locuri, 800-1200 de locuri de parcare și va putea găzdui diferite evenimente sportive, dar și conferințe, expoziții sau concerte. Construcția va avea, de asemenea, o piscină olimpică, terenuri de tenis, facilități pentru spa și fitness”, a menționat Chiril Gaburici, președinte al acestui grup de lucru.

Gaburici a mai spus că selectarea partenerului privat va fi efectuată în baza unui concurs public și transparent la nivel internațional, pentru a asigura alegerea unui dezvoltator bun, cu experiență în domeniu, cu servicii calitative, executate în termenii stabiliți.

În baza studiului de pre-fezabilitate, s-a propus ca arena polivalentă să fie edificată pe terenul aflat în administrarea Centrului de Excelență în Viticultură și Vinificație din comuna Stăuceni, suprafața estimativă necesară construcției fiind de circa 10 ha.

Din componența grupului de lucru mai fac parte ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici, dar și alți reprezentanți ai instituțiilor publice.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.09.2018 11:19 Ziarul National Maria Șleahtițchi // Pe strada Lech K...

21.09.2018 09:27 Nicolae Negru Fantoma lui Filat sau diplopie

17.09.2018 09:20 Nicolae Negru De ce îl plagiază Plahotniuc pe Dodon?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md