00:41:48 21.08.2019
 
Stiri

Prima DECLARAȚIE făcută de Igor Dodon, după ce Andrian Candu l-a ACUZAT că a BLOCAT patru luni ELIBERAREA piloților moldoveni

Politică 11.02.2019 19:25 Vizualizări3132 Autor: Ziarul National
Prima DECLARAȚIE făcută de Igor Dodon, după ce Andrian Candu l-a ACUZAT că a BLOCAT patru luni ELIBERAREA piloților moldoveni facebook

„Datoria mea, în calitate de președinte al țării, este să am grijă de concetățenii noștri și să ajut cu tot ce îmi stă în puteri orice moldovean care a ajuns în impas. În scurt timp, cetățenii moldoveni ținuți ostatici de talibanii afgani se vor îndrepta spre casă. E o mare bucurie pentru noi, ca țară, faptul că am reușit să ne eliberăm fiii. Adeseori nici statelor mari și puternice nu le reușește o asemenea acțiune, extrem de complicată”.

Declarația îi aparține președintelui Igor Dodon și a fost făcută, după ce președintele Parlamentului, Andrian Candu, l-a acuzat că a blocat timp de patru luni aducerea piloților în R. Moldova.

Șeful statului afirmă că a grăbit cât de mult a putut procesul de eliberare a celor doi piloți moldoveni.

„De mult timp am ținut pe masă dosarul acestui caz și am grăbit cât am putut eliberarea cetățenilor noștri. Ca președinte al țării, am considerat de datoria mea, drept o maximă prioritate să contribui la rezolvarea pozitivă și cât mai grabnică a acestei probleme critice. N-a fost să fie așa, fiindcă prea dificilă era situația lor. Vreau să mă adresez aici și către unii concurenți electorali, care s-au arătat iritați de frumoasa noutate de azi. Ce-ați făcut voi trei ani de zile pentru salvarea ostaticilor, ca acum să criticați că ei n-au fost eliberați cu câteva luni, săptămâni sau zile mai devreme?”, a întrebat oficialul.

În același context, Igor Dodon spune că până la urmă contează că cei doi vor reveni acasă, la familiile lor.

„Până la urmă, contează că ei în sfârșit au scăpat din închisoarea talibanilor și acum se află în afara oricărui pericol. Ei deja au comunicat cu rudele și sunt fericiți că tot răul a rămas în trecut. Haideți să ne bucurăm cu toții pentru eliberarea cetățenilor noștri. Este nedemn să regretați că ei au fost eliberați acum și nu după alegeri. Aici e vorba de viața și soarta oamenilor și există momente când speculațiile și luptele politice trebuie lăsate într-o parte, pentru că pe lângă competiția politică trebuie să existe și morală, și omenie, oricât de greu e de găsit așa ceva în politica moldovenească”, a fost apelul președintelui.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Petru 11.02.2019 21:19

Da mizerie ce ești, dar să nu-i ții 4 luni ca în campania elecotrală să-ți faci tu PR și imagine pe această temă

miroslav 11.02.2019 20:51

anul trecut trebuiau sa fie adusi acasa marlanule si tu cu Usatii ati impiedicat!!!!

pumnal 11.02.2019 21:42

mirlanul de Dodon are nas sa iasa la replica?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md