11:33:30 12.07.2020
 
Stiri

Presiunea poporului dă roade: „Partidul „ȘOR” și cetățenii au obținut VICTORIE în fața socialiștilor din Cantemir. Prima spărtură în zidul incompetenței și a indiferenței va încuraja tot mai mulți cetățeni să nu tacă și să iasă mai curajos să-și reve

Actualitate 01.06.2020 17:35 Vizualizări637 Autor: Ziarul National
Presiunea poporului dă roade: „Partidul „ȘOR” și cetățenii au obținut VICTORIE în fața socialiștilor din Cantemir. Prima spărtură în zidul incompetenței și a indiferenței va încuraja tot mai mulți cetățeni să nu tacă și să iasă mai curajos să-și reve


„Puterea poporului este importantă și are o forță de nebănuit. O demonstrează și situația recentă de la Cantemir, acolo unde administrația socialistă a raionului bloca intenționat rezolvarea mai multor probleme sociale ale locuitorilor raionului. Partidul „ȘOR” și locuitorii raionului nu au lăsat însă lucrurile să meargă așa, iar sub presiunea poporului, conducerea raionului a cedat. Probabil pentru prima dată în ultimii ani în R. Moldova a demonstrat că poporul este o forță de care guvernanții trebuie să țină cont”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii lui Ilan Șor.

Potrivit sursei citate, ceea ce s-a întâmplat la Cantemir poate fi considerată o „victorie a poporului împotriva abuzurilor, incompetenței și indiferenței guvernării”.

„Acolo, la inițiativa Partidului „ȘOR” și a mai multor locuitori, în special a celor din satul Toceni a fost organizată o acțiune de protest împotriva conducerii raionului administrat de reprezentanți ai PSRM. Manifestanții au cerut de la autoritățile locale transparență și receptivitate față de doleanțele oamenilor. În particular, este vorba de un blocaj din partea conducerii socialiste a raionului, în ce privește lansarea transportului public pe ruta Toceni-Cantemir”, subliniază sursa citată.

Din interese strict politice, majoritatea socialistă din Consiliul Raional tergiversează aprobarea rutei. „De aceea, poporul, sprijinit de Partidul „ȘOR”, a cerut și demisia conducerii raionului. Oamenii au protestat și și-au cerut răspicat drepturile, iar guvernarea socialistă de la Cantemir a cedat sub presiunea cetățenilor și a dat asigurări că problema va fi rezolvată în această săptămână”.

Reprezentanții formațiunii din opoziție spun că cictoria de la Cantemir este o dovadă pentru cetățeni că nu este pierdut totul. „Este o constatare că democrația poate funcționa și în Moldova, și că acest regim nu este invincibil. Din contra, nimic nu poate opri poporul în demersurile sale. Iar prima spărtură în zidul incompetenței și a indiferenței va încuraja tot mai mulți cetățeni să nu tacă și să iasă mai curajos să-și revendice drepturile și să le ceară socoteală celor care își bat joc de ei. De aceea, victoria de la Cantemir poate fi considerată începutul sfârșitului actualului regim”.

Citește și: VIDEO, FOTO // Ample ACȚIUNI DE PROTEST în toate raioanele R. Moldova. Cetățenii R. Moldova, susținuți de Partidul „ȘOR”, i-au cerut lui Dodon să demisioneze: „Guvernare este mai periculoasă decât COVID-19”

Partidul „ȘOR” îndeamnă cetățenii R. Moldova să nu cedeze și să nu lase mâinile în jos. „Îndemnăm oamenii să ne sesizeze în privința oricărui abuz și ilegalitate din partea autorităților. Echipa noastră va merge în toate raioanele unde, alături de oameni vom obliga administrațiile locale să rezolve problemele cu care se confruntă cetățenii. Partidul „ȘOR” a fost și mereu va fi alături de popor”, conchide sursa citată.

De menționat că săptămâna trecută Partidul „ȘOR” a desfășurat mai multe acțiuni de protest, în cadrul cărora au reclamat abuzurile comise de PSRM.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md