02:44:32 25.06.2021
 
Stiri

Președinta Maia Sandu și-a început vizita la Strasbourg: Discurs la APCE, întâlniri cu secretarul general al Consiliului Europei, cu președinții CtEDO și Comisiei de la Veneția

Actualitate 19.04.2021 09:07 Vizualizări1859 Autor: Ziarul National
Președinta Maia Sandu și-a început vizita la Strasbourg: Discurs la APCE, întâlniri cu secretarul general al Consiliului Europei, cu președinții CtEDO și Comisiei de la Veneția


Președintele Maia Sandu efectuează luni, 19 aprilie curent, o vizită oficială la Consiliul Europei (CoE) de la Strasbourg.

Pe lângă întâlniri cu numeroși oficiali europeni, Maia Sandu va participa, împreună cu secretarul general al CoE, Marija Pejčinović Burić, la ceremonia oficială de lansare a Planului de acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova 2021-2024, care stabilește prioritățile de cooperare pentru următorii patru ani și are drept scop principal susținerea reformelor democratice și implementarea standardelor CoE privind democrația, statul de drept și drepturile omului.

Unul dintre momentele principalele ale acestei vizite va fi susținerea unui discurs în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, la invitația președintelui forului Hendrik Daems. După discurs, membrii APCE vor avea posibilitatea să se adreseze președintelui Republicii Moldova într-o sesiune de întrebări–răspunsuri.

Un comunicat de presă al Președinției precizează că, la Strasbourg, Maia Sandu va avea întrevederi cu scretarul general al CoE, Marija Pejčinović Burić, cu președintele Adunării Parlamentare a CoE (APCE), Hendrik Daems, cu președintele Curții Europene a Drepturilor Omului, Robert Spano, comisarul pentru Drepturile Omului, Dunja Mijatovic, președintele Congresului Autorităților Locale și Regionale al CoE, Leendert Verbeek, cu președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, și cu viceguvernatorul Băncii de Dezvoltare a CoE, Carlo Monticelli.

Șefa statului va aborda, în dialogul cu înalții oficiali, subiecte ce țin de reforma justiției, combaterea corupției de nivel înalt, elaborarea unui program de recuperare economică, cooperarea cu autoritățile publice locale și securitatea regională.

Același comunicat arată că Maia Sandu va reitera angajamentul Republicii Moldova de a îndeplini obligațiile asumate în momentul aderării la CoE privind edificarea unui stat de drept viabil.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ultima redută a Rusi...

18.06.2021 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ne amenință Ru...

14.06.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu pași mici s-a mer...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md